#12 RF Základní zásady a principy účetnictví

#12 Rychlá fakta: Základní zásady a principy účetnictví Účetnictví musí být veden: úplně správně průkazně srozumitelně trvale Zásady a principy: Zásada ÚJ – účetnictví se vede za určitý ekonomický celek (PO, FO, organizační složky státu aj.) Zásada věrného a poctivého zobrazení Zásada nepřetržitého trvání ÚJ – účetnictví musí být vedeno od vzniku až po zánik ÚJ Zásada nezávislosti účetních období (akruální princip) – účtuje se podvojně do období, s nímž účetní případ časově a věcně souvisí. Zásada konzistence – stálost použitých metod Zásada vedení účetnictví v českém jazyce Zásada vedení účetnictví v české měně Zásada opatrnosti – účtování o možných rizicích, pravděpodobných úbytcích, případných výnosech Zásada bilanční kontinuity – konečné zůstatky navazují na počáteční stavy účtů mezi jednotlivými na sebe navazujícími obdobími Zásada zákazu kompenzace – zakazuje vzájemné započtení mezi jednotlivými složkami majetku, zdrojů, nákladů a výnosů, pouze s výjimkami uvedenými v zákoně o účetnictví Princip podvojnosti Princip souvstažnosti Bilanční princip The post #12 RF – Základní zásady a principy účetnictví first appeared on studakov.cz.

projít na článek

Úspěšný převod účetnictví během roku

Během posledního měsíce se nám podařilo úspěšně převést účetnictví tří společností od původní účetní k nám. Tím bychom rádi potvrdili názor, že převést vedení účetnictví od jedné účetní společnosti k druhé během průběhu hospodářského roku nepředstavuje vá

projít na článek

Vše o účetnictví na jednom místě

Vytvořili jsme jednu jedinou stránku, kde se dozvíte všechny hlavní důvody a parametry, proč vyzkoušet účetnictví Numero. The post Vše o účetnictví na jednom místě appeared first on NUMERO1 s. r. o..

projít na článek

Zásady ochrany osobních údajů Základní umělecké školy Viléma Wünsche

Datum uveřejnění: 1. února 2024 Tento dokument je veřejný a slouží k Vašemu řádnému informování o tom, jaké jsou zásady zpracování a ochrany osobních údajů v naší organizaci.

projít na článek

Novela zákona o účetnictví od 1.1.2016

Novela zákona o účetnictví, která začne platit od 1. 1. 2016, přinese řadu podstatných změn pro účetní jednotky. Jednou z nich bude také znovuzavedení jednoduchého účetnictví. Kdo jej bude moci využívat?

projít na článek

Kvalitní vedení účetnictví je nutnost

Rozhodli jste se založit firmu a začít s podnikáním nebo již podnikáte a nejste spokojeni se stávajícím způsobem vedení účetnictví? Je v pořádku, že si uvědomujete důležitost této problematiky a jste rozhodnuti jí věnovat maximální pozornost. Protože kval

projít na článek