300 let Adama Smitha – přednáška, koncert a oslava

Adam Smith, rodák ze skotského Kirkcaldy, letos oslaví 300. narozeniny! Narozeniny oslavíme ve velkém stylu: Vydáváme jak Bohatství národů, tak Teorii mravních citů, a do Prahy s námi o obou dílech přijede diskutovat prof. Daniel B. Klein – přední světový expert na dílo a myšlenky Adama Smitha. Daniel Klein je profesorem ekonomie na George Mason University, kde vede program Smithian Political Economy a je hlavním editorem odborného časopisu Econ Journal Watch. Je také autorem předmluvy k novému českému vydání Teorie mravních citů. Událost na Facebooku » Přidat událost do Google kalendáře » Přidat událost do Apple kalendáře » Přednáška bude tentokrát pojata více jako narozeninová oslava, kde v neformální části mj. vystoupí kapely She Happens a Midnight Sun. Samozřejmostí jsou narozeninové čepičky, foukačky balónky a dort. A také craftové pivo. S oslavou začneme už v 17:00!V 17:00 neformálně začínáme u vína, drobného občerstvení a našeho vlastního řemeslného sour ale Operace Kyseláč. Bude vám hrát kapela Midnight Sun. Přednášku plánujeme na 19:00V 19:00 se přesuneme do sálu na výroční přednášku prof. Daniela B. Kleina, jenž ji přednese na téma 300 let Adama Smitha. S úvodním slovem vystoupí Dr. Luděk Sekyra, předseda představenstva Sekyra Group. Po 20. hodině následuje oslava s dortemPo přednášce se opět přesuneme k neformální části, kde sfoukneme dort, popijeme víno a náš kyseláč, a ugrilujeme si něco dobrého k večeři. Zahraje vám kapela She Happens. Taková oslava přichází jenom jednou za 300 let. Buďte u toho s námi! Loňská výroční přednáška Bryana Caplana Výroční přednášku, spjatou s udílením Výroční ceny „za přínos k rozvoji liberálního myšlení a naplňování idejí svobody, soukromého vlastnictví, konkurence a vlády zákona v praxi“, pořádá Liberální institut od roku 1995. Historicky první laureátem Výroční ceny byl nositel Nobelovy ceny za ekonomii Gary Becker. V dalších letech Výroční přednášku přednesli také další nobelisté: Milton Friedman, James Buchanan a Vernon Smith. The post 300 let Adama Smitha – přednáška, koncert a oslava appeared first on Liberální institut.

projít na článek

Jak proběhla oslava 100. let hostince U Balona

V sobotu 5.11. 2011 se v hostinci U Balona resp. na rozsáhlém venkovním prostranství hostince, uskutečnila velkolepá oslava 100. výročí vzniku hostince , dříve " Dělnického domu ". (pokračování článku)

projít na článek

Přednáška v knihovně

Přednáška v Městské knihovně v Nymburce 23. září od 15 hodin.

projít na článek

KONCERT: BÉLA FLECK

Festival JazzFestBrno ohlašuje první koncert: 15. 2. 2024 v brněnském Sono Centru vystoupí virtuózní hráč na banjo Béla Fleck. The post KONCERT: BÉLA FLECK appeared first on Kulturio.cz.

projít na článek

Oslava 100. let

Srdečně zveme všechny naše stálé hosty, štamgasty a příznivce k oslavě 100. výročí vzniku hostince U Balona. 5.11.1911 se poprvé otevřely dveře tehdy "Dělnického domu". Oslava proběhla 5.11.2011 na venkovní terase, kde jste si vychutnali zabijačkové

projít na článek

Vánoční koncert kazatelského kvartetu

Na závěr adventu jsme pořádali koncert Kazatelského kravteru v ašském kulturním středisku v Aši.

projít na článek