33. Kutnohorský podvečer bude věnován Marii Kučerové Herbstové

Po del přest vce se ve čtvrtek 6. nora 2016 opět uskutečn vzpom nkov pořad v r mci cyklu Kutnohorsk podvečery. Tentokr t bude věnovan hudebn skladatelce a pedagožce, zakladatelce ž nru dětsk opery u n s a tak kutnohorsk rodačce, Marii Kučerov Herbstov . V noru tohoto roku jsme si připomněli 120. v roč jej ho narozen , a tak bude tento pořad z roveň dodatečnou připom nkou tohoto jubilea.

projít na článek

36. Kutnohorský podvečer - Vzpomínání na Jiřího Davida a manžele Lajkepovy

Dubnový pořad z cyklu Kutnohorské podvečery byl věnován osobnostem, které jsou významné pro celý region a sehrály rovněž roli v historii tohoto cyklu. A bohužel také platí, že nás všechny tři nedávno opustily. 36. Kutnohorský podvečer, který se uskutečnil

projít na článek

Nekrolog - Kapelník Miroslav Jiřišta odešel do hudebního nebe

Do hudebního nebe odešel ve čtvrtek 2. listopadu 2017 legendární kutnohorský kapelník Miroslav Jiřišta. Ten byl nezaměnitelnou osobností hudební scény. Jeho hudba a zpěv bavily celé generace.

projít na článek

Premiér Bohuslav Sobotka poskytl záštitu konferenci Předcházení vzniku odpadů

Předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka přijal záštitu nad konferencí Předcházení vzniku odpadů, která nese podtitul „Na pomoc oběhovému hospodářství“. Jedná se o již třetí ročník této konference, která se uskuteční ve dnech 24. až 25. října 2016

projít na článek

Marie Žibrická

Pán života a smrti rozhodl, že se naplnil počet jejich dnů a povolal na věčnost naší drahou sestru v Kristu, maminku, babičku a prababicku Marii Žibrickou. Odešla ve víře ve svého Spasitele ve čtvrtek dne 23. srpna 2007 ve věku 81 let.

projít na článek

V Dobrušce ožil betlémský příběh. Vánoce mohou začít

Marie, Josef, anděl, pastýři, mudrci, král Herodes a samozřejmě Ježíšek se zjevili v historickém centru Dobrušky ve čtvrtek 19. prosince 2019 v podvečer, aby připomněli nádherný betlémský příběh a navodili pravou vánoční atmosféru v městě F. L. Věka.

projít na článek