5 tipů, jak udržovat zahradní nábytek v létě

Letní sezona je ideálním časem pro relaxaci na zahradě s rodinou a přáteli. Nicméně aby váš zahradní nábytek byl stále v dobrém stavu a poskytoval i bezpečí, a zároveň vydržel co nejdéle, je důležité myslet na pravidelnou údržbu. V tomto článku vám přinášíme pět tipů, jak udržovat zahradní nábytek v bezvadném stavu po celé léto. Ochrana před sluncem Slunce milujeme, avšak jeho neustálý žár, obzvláště v horkém létě, může způsobovat u zahradního nábytku nežádoucí poškození. Nejvíce slunečním zářením trpí plastový nábytek a textilie (pohovky, polštáře apod.) Pokud nemáte možnost umístit zahradní set do stínu, použijte zahradní slunečník nebo baldachýn, jež ho ochrání před přímým slunečním zářením. Čištění Pravidelná očista zahradního nábytku je důležitá pro udržení pěkného vzhledu a kvality. Pokud máte dřevěný nábytek, ošetřete ho teakový m olejem. Teakový olej je směs lněných, terpentýnových a levandulových olejů společně s bezaromatovými rozpouštědly. Proniká hluboko do dřeva, a tím ho chrání před vlhkostí, sluncem i dešťovými přeháňkami. Kovový nábytek stačí omýt mýdlovou vodou a poté ho dokonale osušit. Plastový nábytek je snadno omyvatelný, stačí ho otřít vlhkým hadříkem s mýdlem, avšak i zde můžete použít speciální roztok ve spreji, který je určený na plast. Pravidelné opravy Pokud některá část zahradního nábytku volá po opravě, nenechávejte ji na poslední chvíli. Pak už by možná na opravu bylo pozdě. Jelikož pokud se uvolní nýt nebo šroub, může to vést k nevratnému poškození. Jestliže máte běžný kovový nábytek, použijte před a v průběhu letní sezony sprej s antikorozní ochranou. Praktický obal Zahradní nábytek se před deštěm vyplatí uschovávat pod krytem. Váš nábytek tak bude stále suchý a čistý. Textilní prvky Zahradní nábytek s textiliemi, jako například polštáře a textilní potahy je nutné pravidelně větrat, aby se do nich díky vlhkosti nevplížila nepozorovaně plíseň. Zároveň je vhodné je chránit před UV zářením díky zastřešené pergole nebo alespoň za pomoci zahradního slunečníku, aby si barvy textilií zachovaly svou sytost co nejdéle.

projít na článek

Zahradní párty stany – prima ochrana před deštěm a slunečními parsky

V době ještě nedávno minulé byly pro zákazníky zahradní párty stany nedostižné, a tak se na různé akce stany za spoustu peněz pronajímaly. Dnes je vše jiné, trh nabízí neskutečné množství párty stanů v moderním designu, široké paletě barev a v mnoha velik

projít na článek

Truhlářství Kutná Hora - Truhlářství Miroslav Melecha

Truhlářství Melecha Kutná Hora provádí truhlářské práce na zakázku. Vyrobí vám na míru vestavěné skříně, kuchyně, postele, komody, stoly, kancelářský nábytek, okna, dveře, schodiště, podlahy, provádí i tesařské práce, pergoly, ploty, stání na auta, zahrad

projít na článek

Zahradní slavnost 2021

Srdečně zveme klienty, rodiče, rodinné příslušníky a opatrovníky na "Zahradní slavnost", která se uskuteční 15. 9. 2021 od 14.30 hodin v prostorách zahrady střediska MIKADO.

projít na článek

"Zahradní slavnost - 2022 "

Dne 27. 06. 2022 uspořádala organizace SANTÉ – centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb pro své klienty a jejich rodinné příslušníky zahradní slavnost na středisku MIKADO.

projít na článek

Zahradní slavnost 2023

V pondělí dne 26. 06. 2023 uspořádala organizace SANTÉ – centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb pro své klienty a jejich rodinné příslušníky zahradní slavnost na středisku MIKADO.

projít na článek