7 tipů pro méně jídla v koši

1. Potravina vydrží déle, než si myslíte Potraviny jsou často vyhozeny, když uběhne datum uvedené na obalu. Avšak vzniká tak zcela bezdůvodný odpad. Často totiž můžete spotřebovat produkt ještě několik dnů až týdnů po tomto datu. Stačí si jej prohlédnout a důvěřovat svým smyslům! 2. Sezónní a regionální nakupování Nákup ovoce a zeleniny podle sezóny je dobré pro klima a životní prostředí. Za prvé, sezónní produkty z regionu vydrží déle a zadruhé, je zde menší riziko poškození během přepravy, a tak nevznikne důvod k jejich vyhození. Ovoce a zelenina ze vzdálených zemí jsou často částečně poškozené a rychle se kazí. 3. Kupujte ošklivou zeleninu Obrovské množství potravin skončí v odpadcích, než se vůbec dostanou do supermarketů, protože mnoho spotřebitelů očekává dokonale tvarovanou mrkev, okurky jedné velikosti a bezchybná jablka. Udělejte něco proti plýtvání potravinami tím, že dáte šanci i křivé mrkvi. 4. Správně skladujte Způsob skladování má zásadní vliv na trvanlivost potravin. Například brambory a cibule mají rády tmavé a ne příliš studené místo, rajčata a citrusové plody jsou také citlivé na chlad. Do chladničky patří mnoho čerstvých produktů, jako je salát, špenát a samozřejmě mléčné výrobky. 5. Nekupujte, co nemusíte Pomáhá také proti plýtvání, když nakupujte jen to, co opravdu potřebujete. Přemýšlejte před nákupem o tom, co chcete jíst nebo vařit a kupte jen to. Mnoho čerstvých produktů, zejména ovoce, zelenina a maso, dlouho nevydrží a měly by být rychle konzumovány. To platí například pro salát, špenát, houby nebo brokolici. 6. Vždy snězte všechno Co platí pro nakupování, platí také pro vaření. Vařte jen tolik, kolik potřebujete. Pokud budete vařit správně, do koše se nedostanou žádné zbytky. Pokud něco zbyde, uchovávejte to v chladničce na druhý den, nebo to zamrazte. 7. Kreativní využití zbytků Polovina cukety, hnědý banán, otevřený šálek smetany. Dokonce i zbytky a lehce uschlé potraviny mohou být téměř vždy spotřebovány nějakým způsobem. Polévka, poleva, pizza nebo koktejl, nikdo neuvidí, že ingredience nebyly už čerstvé. To pomáhá proti plýtvání a rozhodně chutná dobře. Buďte kreativní! Článek 7 tipů pro méně jídla v koši se nejdříve objevil na Souvisíme.

projít na článek

Vegetariánská jídla

V dnešní době sledujeme přibývající počet osob, přiklánějící se k životnímu stylu vegetariánů, tedy lidem, kteří "nejedí maso." Ať už je to z důvodu náboženského vyznání nebo životního postoje vůči živým tvorům, faktem je, že tento styl se stále více rozr

projít na článek

Proč si místo vaření objednat jídlo domů?

Rozhodnout se mezi vařením a objednáním jídla domů může být těžké. Zde je několik důvodů, proč si objednat jídlo domů může být lepší volbou. Ušetříte čas Vaření může být časově náročné a vyžaduje plánování. Objednáním jídla domů si můžete ušetřit čas

projít na článek

Pár tipů, jak na zdravější pečení o Vánocích

Klasicky se na vánoční pečení domácnosti zásobí několika kily mouky, spoustou cukru a másla, navrch přidají kakao a marmeládu. Naše tělo nám za to však moc nepoděkuje. Chcete to letos zkusit jinak? Níže najdete pár tipů, jak na to. Příspěvek Pár tipů, jak

projít na článek

Jak se vaří podle studentské kuchařky: 3 recepty na rychlá a levná jídla pro studenty

Málo času, ne zrovna moc peněz, ale pořádný hlad? Pohled na studentské jídlo se v uplynulých letech proměnil. Málokterý student dnes dá zavděk lacinému salámu a těstovinám s kečupem. I v době nakloněné kvalitní zdravé stravě je však pro studenty důležitá

projít na článek

9 tipů, jak vytvořit skandinávský interiér

Jak vykouzlit prav skandin vsk interi r i u v s doma? Z kladem v eho jsou tři principy funkčnost, jednoduchost a kr sa. Pojďme se pod vat na 9 tipů, jak přen st Skandin vii i do va eho domu.

projít na článek