8 potravin, které nejsou tak zdravé, jak si myslíte

1. Ovocný jogurt Jogurt s příchutí ovoce je lahodný, ale není to nic víc než jen mastný jogurt s velkým množstvím džemu. Nemá to nic společného se zdravou stravou. Proti jogurtu se v zásadě nelze říct nic špatného, ​​ale prosím ne smetanový jogurt a také žádný levný jogurt, který je obohacen želatinou. Nízkotučný bílý jogurt z ekologického mléka s čerstvým ovocem a bez cukru je nejen mnohem zdravější, ale i desetkrát vynikající. 2. Müsli tyčinka Název předstírá, že je to zdravé müsli v kostce. Ale ve skutečnosti je to hlavně sladká tyčinka. Samozřejmě, že v obilných tyčinkách jsou obilné vločky, někdy i ořechy nebo sušené ovoce. Bohužel, lepidlo, které drží tyto zdravé ingredience pohromadě, není nic jiného než hodně cukru. Cereálie s čerstvým ovocem bez cukru jsou úžasné! 3. Šťávy nebo džusy Sklenice ovocné šťávy obsahuje přinejmenším tolik cukru a kalorií jako sklenice coly nebo sody, ale zní zdravější. Džus obsahuje také vitamíny a minerály, ale pozitivní účinek na zdraví je vynulován vysokým obsahem fruktózy. Alternativa: organické jablko jako celek obsahuje všechny vitamíny a minerály v jeho přirozeném tvaru, množství vlákniny a dalších fytonutrientů. Samozřejmě to platí i pro další druhy ovoce. 4. Smoothies Rozmixované ovoce a zelenina pomáhají sníst více vitamínu, ale neměly by být náhradou za dobře vyvážené jídlo. Nekupujte ho prosím v supermarketu, protože, co platí pro džusy, platí také pro smoothies. Je lepší konzumovat suroviny čerstvé. 5. Cereálie Cornflakes, křupavé obiloviny a další snídaňové cereálie jsou v nabídce mnoha rodin. Především děti dostávají takové průmyslové výrobky asi každé ráno. Ale to jsou jen sladkosti. Křupavé obiloviny také obsahují spoustu tuku. (Jemné) ovesné vločky s čerstvým ovocem jsou nejlepší alternativou k takovým průmyslovým krmivům. 6. Ořechy a sušené ovoce místo sladkostí Ořechy a sušené ovoce jsou zdravé, ale pouze v malých množstvích a ne jako náhrada za sladkosti. Ořechy obsahují spoustu (zdravého) tuku. Se sušeným ovocem rychle vstřebáte množství látek, které jsou v obrovském koši plném čerstvého ovoce, tedy i spousty cukru. Dejte pozor na množství a čerstvé je vždy lepší. 7. “Light” produkty Light Produkty obsahují méně cukru, soli nebo méně tuku. Existuje však více složek, které kompenzují tuto ztrátu, aby se zachovala chuť nebo správné pocity v ústech. To bohužel nejsou dost často přírodní ingredience. Zdravé rostlinné tuky jsou sice životně důležité a bez cukru, ale přesto takový produkt zůstává zbytečnou sladkostí. 8. Alternativy cukru Javorový sirup, rýžový sirup, med a další alternativní sladidla se často používají jako alternativa nezdravého stolního cukru. Ve skutečnosti nejsou zdravé produkty nic víc než směs různých cukrů a vody. Alternativa k cukru znamená žádný cukr. Článek 8 potravin, které nejsou tak zdravé, jak si myslíte se nejdříve objevil na Istima.

  • Web: Istima
  • Aktualizace: 28.3.2024
projít na článek

Hodnota potravin z hlediska úrovně jejich záření (radiace)

Jedná se o přirozené záření potravin. Jeho existenci část vědců uznává a část ji popírá. Je užitečné o její existenci vědět, zvláště pro nás, kteří se věnujeme józe a víme, že životodárnou energii (pránu) získáváme z prostředí a všeho, co nás obklopuje, t

projít na článek

Ne všechno, co víte o cukru, je pravda

Cukr nám může škodit, to je pravda. Ale pouze v příliš velkém množství. Pokud se ale snažíte žít zdravě, je možné, že se řídíte některým mýtem, které okolo cukru panují. Mnoho lidí má pocit, že jenom proto, že nejsou na sladké, se jich problém, kterým je

projít na článek

Objevte výhody trvanlivých potravin

Už naši dávní předci věděli, že můžou přijít horší časy, a proto našli způsoby, jak uchovat zásobu potravin z časů lepších. Nezaskočily je pak ani tuhé mrazy nebo období bídnější úrody. I přesto, že se vás dnes už takové problémy tolik nedotýkají, zásoba

projít na článek

STŘÍBRNÁ ŠKOLKA

HURÁ .... Jsme první MŠ v Ústeckém kraji, která v projektu Skutečně zdravá škola získala stříbrný certifikát. MŠ zapojená v projektu Skutečně zdravé školy je inspirativním centrem vzdělávání, které nabízí dětem jídlo, které je chutné, zdravé a připra

projít na článek

Jaké výhody přináší lyofilizace neboli sušení mrazem?

V současné době se do popředí zájmu dostaly dva termíny, a to dehydrované a lyofilizované, přičemž spousta lidí si je zaměňuje, ačkoliv se nejedná o totéž. Mezi těmito procesy existují významné rozdíly, na které se zaměříme v následujících řádcích.

projít na článek