Adventní zamyšlení s Čendou

Vánoce a Štědrý den to nejsou jen stromečky, dárky, štědrovečerní večeře, ale i čas na posezení s přáteli, vůně čaje s rumem a chvíle pro zastavení se a zamyšlení nad tím, čím žijeme, jak žijeme a jak jde život kolem nás. Chvíle, kdy bychom měli zpomalit svůj úprk životem a zahalit se do závoje klidu a pohody. A právě v této chvilce bychom měli vzpomenout na své dětství, lásky, radosti i útrapy, pohodu i nečas, prohry a vítězství. Pokusme se zamyslet i my. Teď, v této chvíli s naším archivní vzpomínáním s Františkem Švihlíkem… Je adventní čas. Zapomeňme na předvánoční shon. Rozsviťme si vánoční svíčky a zadívejme se do jejich plamínku. V tichu vzpomeňme na všechny, které máme rádi, na ty, co už s námi nejsou i na vše, co jsme prožili a prožít toužíme. Popřejme si pohodu, radost, zdraví a řekněme si, že uděláme vše pro štěstí našich blízkých.

  • Web: Úvod
  • Aktualizace: 5.9.2024
projít na článek

Ekologický vánoční věnec na dveře návod na výrobu

Adventní věnec bez polystyrenu, z novinového papíru Jak vyrobit ekologický adventní věnec? Tento vánoční věnec můžeme vyrobit z novinových ruliček stejně jako velikonoční věnec popsaný v sekci Velikonoce, nebo můžeme koupit hotový adventní věnec

projít na článek

Stará láska nerezaví - Ing. Stanislav Brunclík

Krátké zamyšlení nad tím co se přihodí, když akvarista narazí na ryby, které potkal osud zapomění.

projít na článek

Vánoční čas ve firmě

Minulý týden začal advent. Ve většině rodin se rozsvítila výzdoba a nejinak je tomu i u nás. Chtěla bych, abychom všichni strávili adventní čas beze stresu, spěchu a aby každý byl se svými blízkými a těšili se na ten krásný čas na konci roku.

projít na článek

Knihovna bude 5.12. uzavřena

Informujeme, že obecní knihovna bude příští pondělí 5. prosince 2022 zavřena. Pokud si tedy chcete o adventu číst krásné knihy, využijte dnešní otevírací dobu 16.00 - 19.00 a vyberte si tu pravou knihu pro pohodový adventní čas!

projít na článek

Poděkování partnerům, sponzorům a dárcům

Pomalu začíná adventní čas, rok se s rokem sešel a naše Čtěte více Článek Poděkování partnerům, sponzorům a dárcům se nejdříve objevil na Domov Potoky - Domov se zvláštním režimem Chřibská.

projít na článek