Agüimes dnes slaví tradiční pouť del Rosario

Poutníci v kanárských krojích a se svými vozy, vybavenými podle tradice kanárskou produkcí a dary, se začnou sjíždět na parkovišti u městského bazénu od šesté hodiny večerní, aby se následně vypravili i ke kostelu sv. Šebestiána.

projít na článek

Španělé dnes slaví státní svátek

 Starý i Nový svět slaví den objevení Ameriky.  

projít na článek

Gran Canaria - Agüimes a Barranco Guayadeque

NOVINKA  - rozšíření výletu o  turistický HIT  -  barranco de las VACAS .  Agüimes , jedno z nejstarších měst Gran Canaria, sídlo biskupů a jeskynní obydlí v nedalekém údolí, ve kterých dodnes žijí lidé. Nádherné údolí, které je v lednu a únoru plné kv

projít na článek

Kanárské ostrovy dnes slaví významný svátek

Na všech Kanárských ostrovech se dne 30.května slaví významný svátek - Día de Canarias. V tento den, v roce 1983, poprvé zasedal kanárský parlament.

projít na článek

Na Gran Canaria vyrostou čtyři nové větrné farmy

Kanárská vláda tak plní dlouhodobý slib orientovat ostrov směrem k zelené energiiquot;. V příštích letech má být realizována výstavba 50 gigantických větrných elektráren, také v oblasti  Agüimes, o celkovém výkonu 500 MW.

projít na článek

Ve Firgas se dnes slaví Fiesta de la Papa

Brambory plněné, fritovan é, vař ené, ale i typické kanárské, tedy arrugadas, některé s omáčkou jiné bez a to vše s dostatkem zeleniny, masa či ryb. Náměstí San Roque se dnes zaplní nejen trhovci, ale i návštěvníky této populární slavnosti.

projít na článek