Aktuální doporučení pro ozimy

Rádi bychom aktualizovali doporučení pro ozimy. Jaro se pro ozimé obiloviny a řepku vyvíjí velmi specificky aje třeba volit trochu nestandardní řešení. Pro všechny ozimy je společná malá kořenová aktivita ve studené půdě, nedostatek čislabé využití dodaného dusíku acelkové oslabení rostlin. Situace je lepší na Moravě, v Čechách se přidává ičastý nedostatek srážek v období poaplikaci hnojiv. Proto se zaměříme []

projít na článek

Doporučení kaplikacím vmáku

Ozimý mák je pochladném období videální fázi pro aplikaci potřebných mikroelementů (zinek, bór), regeneraci listovou dodávkou dusíku isíry aaplikaci ověřených stimulátorů. Jarní mák bude ještě na své první aplikace listových hnojiv a stimulace chvíli čeka

projít na článek

Jarní obiloviny

Vzhledem ktomu, že první výsevy jarního ječmene začínají odnožovat, dovolíme si jednoduché doporučení pro podporu zakořenění aodnožování jarních obilovin (ječmen, oves,..). Naše doporučení: AUCYT START 2,0 l/ha + CCC 0,4-0,5 l/ha (vmožné kombinaci můžete

projít na článek

Doporučení pro fungicidní ošetření řepky

Po odeznění současné chladné periody počasí bude aktuální řešit fungicidní ochranu řepky proti hlízence. Tuto ochranu lze ještě vhodně doplnit listovou výživou, zejména hnojivy se sírou pro lepší využití dusíku ifungistatický efekt, případně ještě doplnit

projít na článek

Metodické doporučení pro pedagogy Co dělat když pro oblast psychické krize / duševního onemocnění u žáka

Milí pedagogové, Vánoce jsou pomalu za dveřmi a my pro Vás už dnes rozbalujeme velký dárek. Nadělujeme jej všem pedagogům, ale také sami sobě Co dělat když se ve škole potkáte se žákem, kterého trápí psychická krize nebo se potýká s počínajícím duševním o

projít na článek

Aktuální informace z HQ WMA 1-2024

Instruktorské semináře MMCS: 10.2., 16.3., 6.4. a 23.11. 2024. Závazné přihlášky mejlem vždy nejpozději 14 dní předem. Soustředění členů WMA: Jarní soustředění: 24.-26. 5. nebo 7.-8. 6. Bude ještě upřesněno. Podzimní soustředění: 4.-6. 10. (asi v M. Třebo

projít na článek