Americký modul, který měl přistát na Měsíci, se dostal do problémů

United Launch Alliance je společný podnik společností Boeing a Lockheed Martin, který v pondělí ráno vyslal na premiérový start svou výkonnou raketu Vulcan. Na palubě rakety byl lunární modul Peregrine postavený firmou Astrobotic, která se zabývá vesmírnou robotikou. Ten měl později přistát na Měsíci, nyní však čelí problémům.

projít na článek

První pokus Američanů o přistání na Měsíci po půl století se nepodaří

V pondělí vypuštěný lunární modul Peregrine společnosti Astrobotic nebude schopen dokončit svou misi a přistát na Měsíci. Výrobce nyní sbírá data pro další misi.

projít na článek

NASA o rok odložila mise Artemis. Na Měsíci přistanou nejdřív za dva roky

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) o rok odložil mise Artemis II a Artemis III, které měly s posádkou zamířit k Měsíci a poprvé na něm od konce programu Apollo v roce 1972 přistát. V úterý to oznámil šéf úřadu Bill Nelson.

projít na článek

Obytný modul Brno

Právě jsme dokončili obytný dům v Brně. Jedná se o velmi jednoduchou a nenáročnou stavbu jednoduše zasazenou do krásného prostředí. The post Obytný modul Brno first appeared on Mobilní domy a dřevostavby.

projít na článek

S rozchodem se nesmířil, do bytu k expřítelkyni vlezl oknem

CHOMUTOVSKO - Do problémů se dostal 37letý muž z Jirkova, který asi neunesl rozchod se svou přítelkyní. Proti její vůli ji totiž navštívil u ní doma. Otevřeným oknem vlezl do bytu a chtěl se ujistit, zda tam jeho expřítelkyně nemá jiného muže. ...

projít na článek

Od prosince se každou první středu v měsíci muzea a galerie v Královéhradeckém kraji otevřou lidem zdarma

Každou první středu v měsíci nabídnou od prosince do konce roku 2023 volný vstup bezmála dvě desítky muzeí, galerií a hvězdáren v Královéhradeckém kraji. Poprvé budou expozice krajských kulturních zařízení přístupné zdarma ve středu 7. prosince. Pro děti

projít na článek