Antibiotikum Framykoin

Framykoin je jedině na předpis. Framykoin není dobré používat bez doporučení, respektive předpsání lékařem, a co především, nepoužívá se na rozsáhlé, hluboké či mokvavé rány. Dnes je k dispozici celá řada jiných přípravků na kůži s dezinfekčním či epitelizačním účinkem, jen se poptat v lékárně. Pokud v jedné neuspějete, zajděte ke konkurenci, je toho opravdu dost. Navíc je třeba brát v potaz i nežádoucí účinky, vznikající při zvýšené resorpci jednotlivých látek z Framykoinu. Zkuste poprosit v lékárně o příbalový letáček a přečtěte si ho.

projít na článek

Framykoin na hemoroidy

Kožní zásyp Framykoin obsahuje kombinaci dvou antibiotik se širokým antibakteriálním spektrem. Působí na většinu mikroorganismů, které mohou být příčinou infekce u povrchových poranění kůže. Framykoin je bílý sypký prášek. Nesmí obsahovat hrudky, hrubší č

projít na článek

Cefalexin v ČR

Cefalexin je polosyntetické antibiotikum derivované z přírodního antibiotika izolovaného v roce 1948 a produkovaného plísní Cephalosporinum acremonium, která byla objevena v roce 1945. Jedná se o antibiotikum, které je k dostání pouze na lékařský předpis.

projít na článek

Oreganový olej - výroba

Oreganový olej je silný antioxidant a přírodní antibiotikum s protizánětlivým účinkem.

projít na článek

Konopí vs. bakterie rezistentní vůči antibiotikům

Nadužívání antibiotik eskaluje v současnosti do té míry, že se vyvinuly rezistentní bakterie. Kanabidiol má silné antibakteriální a antimikrobiální účinky, a to nejen proti běžným bakteriím.

projít na článek

Bioparox

Bioparox je antibiotikum s protizánětlivým účinkem. Obsahuje fusafungin, který má antibiotické a zároveň protizánětlivé účinky. Působí pouze místně a nezpůsobuje vznik rezistence (schopnost bakterií přežívat a množit se i při léčbě). Snižuje zduření slizn

projít na článek