APT vylepšuje uživatelské rozhraní, Ubuntu Pro se zaměří na IoT

Správce balíčků APT dostává zcela přepracované textové uživatelské rozhraní. Společnost Canonical oznámila předplatné Ubuntu Pro pro zařízení nasazené v internetu věcí. Fedora diskutuje o přechodu z GNOME na KDE Plasma.

projít na článek

Ubuntu již neinstaluje deb soubory po kliknutí

V Ubuntu dříve stačilo v manažeru souborů dvakrát kliknout na deb soubor a ten se nainstaloval přes Software Center. Od Ubuntu 23.10 to již nefunguje. Je k tomu otevřená chyba od loňského září.

projít na článek

Plány pro Ubuntu 24.10 Oracular Oriole: bude mít zapnutý Wayland pro uživatele s NVIDIA

Ubuntu v pátek zveřejnilo plány pro Ubuntu 24.10 Oracular Oriole. Pro toto vydání se počítá se šifrováním disku s heslem v TPM. Pokračuje integrace Flutteru pro nové desktopové aplikace a Flutter bude přecházet z GTK3 na GTK4.

projít na článek

Ubuntu 24.10 bude Oracular Oriole - prorocká žluva

Po vydání Ubuntu 24.04 LTS bylo zveřejněno kódové označení pro následující Ubuntu 24.10, které má vyjít letos v říjnu. Bude se jmenovat Oracular Oriole čili něco jako prorocká žluva.

projít na článek

Threads spouští globálně nové uživatelské rozhraní u příspěvků

Aplikace Threads zavádí pro všechny uživatele nové rozhraní. To umožní swajpnout do strany u vybraných příspěvků, čímž uživatelé naznačí svůj zájem či nezájem o daný obsah. Meta novou funkcionalitu v mobilní verzi aplikace Threads testovala několik měs

projít na článek

Ubuntu 24.04 LTS je v průměru o 5 % rychlejší než 22.04 LTS

Včera vyšlo Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Server Phoronix testoval výkon 24.04, 23.10 a 22.04.4 na procesorech Intel Core i9 14900K a AMD Ryzen 9 7950X.

projít na článek