Hledáte recept na pravé makové buchty, které dělávaly babičky? Láďa takový našel. Věřte, že jiné buchty si ke kávě již nebudete chtít dělat. Ingredience: ½ kg polohrubé mouky 100 g cukru Půlka kostky droždí Tuk na pečení (třetina kostky) Ztužený pokrmový tuk Půl pytlíčku prášku do pečiva Špetka soli 250 ml mléka (i na náplň) 1 vejce Postup: Nejdříve si uděláme kvásek (4 lžičky mléka, lžička cukru na 10 sekund do mikrovlnky a poté nadrobíme droždí). Zároveň si necháme rozpouštět tuk na pečení. Až je kvásek připravený, dáme ingredience (mléko, vejce, kvásek, mouka, cukr, sůl, tuk, prášek do pečiva) do mixéru/mísy a vytvoříme těsto. Necháme vykynout. Náplň vytvoříme povařením máku v mléku, až začne houstnout, tak přidáme cukr, lžíci medu, lžičku másla. Rozpuštěný pokrmový tuk dáme do pekáče, aby se v něm lehce „vykoupaly“. Vytvořené buchty tukem ještě potřeme a dáme péct na 200 °C asi 30 minut, dozlatova. The post Babiččiny makové buchty appeared first on Recepty Ládi Hrušky.
Den plný regionálních výrobků připravilo pro své zákazníky královéhradecké Terno ve spolupráci s Regionální agrární komorou královéhradeckého kraje. Příznivci kvalitních potravin od místních výrobců a pěstitelů mohli v pátek 24.6. zavítat do Terna Hradec
projít na článekPřed příchodem moderní medicíny se na ušní infekce používaly jen časem prověřené domácí prostředky, takové babiččiny osvědčené recepty, jak zmírnit bolest a nepohodlí tohoto stavu. Mnohé z těchto domácích návodů lze použít i v dnešní době. Ušní infekce js
projít na článek