Babiččiny makové buchty

Hledáte recept na pravé makové buchty, které dělávaly babičky? Láďa takový našel. Věřte, že jiné buchty si ke kávě již nebudete chtít dělat. Ingredience: ½ kg polohrubé mouky 100 g cukru Půlka kostky droždí Tuk na pečení (třetina kostky) Ztužený pokrmový tuk Půl pytlíčku prášku do pečiva Špetka soli 250 ml mléka (i na náplň) 1 vejce Postup: Nejdříve si uděláme kvásek (4 lžičky mléka, lžička cukru na 10 sekund do mikrovlnky a poté nadrobíme droždí). Zároveň si necháme rozpouštět tuk na pečení. Až je kvásek připravený, dáme ingredience (mléko, vejce, kvásek, mouka, cukr, sůl, tuk, prášek do pečiva) do mixéru/mísy a vytvoříme těsto. Necháme vykynout. Náplň vytvoříme povařením máku v mléku, až začne houstnout, tak přidáme cukr, lžíci medu, lžičku másla. Rozpuštěný pokrmový tuk dáme do pekáče, aby se v něm lehce „vykoupaly“. Vytvořené buchty tukem ještě potřeme a dáme péct na 200 °C asi 30 minut, dozlatova. The post Babiččiny makové buchty appeared first on Recepty Ládi Hrušky.

projít na článek

Den regionálních výrobků v Ternu Hradec Králové

Den plný regionálních výrobků připravilo pro své zákazníky královéhradecké Terno ve spolupráci s Regionální agrární komorou královéhradeckého kraje. Příznivci kvalitních potravin od místních výrobců a pěstitelů mohli v pátek 24.6. zavítat do Terna Hradec

projít na článek

Domácí léky na ušní infekce

Před příchodem moderní medicíny se na ušní infekce používaly jen časem prověřené domácí prostředky, takové babiččiny osvědčené recepty, jak zmírnit bolest a nepohodlí tohoto stavu. Mnohé z těchto domácích návodů lze použít i v dnešní době. Ušní infekce js

projít na článek