Pro někoho celosvětový symbol mladého vína, pro jiného pouhý marketingový trik. Jaká je realita? Francouzská společnost vnímá víno jako přirozenou součást gastronomie. Je to pohled velmi tradiční, zažitý a v praxi fungující zcela automaticky – jakmile při obědě či večeři stolující ukončí daný chod, mizí ze stolu spolu s talíři i příslušná láhev vína. Lhostejno, zda dopitá či nikoli. Samotné se víno pije pouze v roli aperitivu, po skončení jídla se naopak už žádná láhev...
Révo révo tekutá, zabarvená do žluta… zpívá Waldemar Matuška alias cyperský král Petr a s ním Jaroslav Marvan alias purkrabí v muzikálu Noc na Karlštejně.Plody vinné révy a produkty z nich mají různé odstíny a jistě se shodneme, že zajímají mnoho lidí.Pot
projít na článekV pátek 6. září bude na předměstí Tokia, v Městském muzeu výtvarného umění v Čibě, zahájena výstava s názvem „MUCHA A JAPONSKO, JAPONSKO A ORLIK“. Bude obsahovat přes 550 uměleckých děl pokrývajících období od začátku 19. století po 30. léta dvacátého sto
projít na článek