Bezlepkový jahodový dort s vanilkovým krémem a želatinou

Tento lehký jahodový dortík bez lepku a laktózy je skvělý jako narozeninový dárek. Jeho příprava je navíc jednoduchá a poměrně rychlá. Chuťově nepoznáte rozdíl od klasického dortu, ve kterém je pšeničná mouka, mléko a máslo. Základem je bezlepkové piškotové těsto, následuje tenká vrstva džemu, vanilkový pudink, čerstvé ovoce a vše završí želatina. Místo jahod můžete dort ozdobit malinami, borůvkami nebo třeba kiwi. Záleží na tom, co zrovna máte po ruce. Suroviny: 5 vajec 200 g cukru krupice 2 vanilkové pudinkové prášky bez lepku 140 g rýžové mouky 40 g čirokové mouky 2 lžíce vody jahodová marmeláda 3 lžíce moučkového cukru 500 ml bezlaktózového mléka 400 g čerstvých jahod (můžete použít i jiné ovoce) 2 sáčky práškové želatiny 400 ml vody nebo ovocné šťávy (jahodová, borůvková,) Postup: Začneme těstem. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Ke směsi přidáme rýžovou i čirokovou mouku, 2 lžíce vody, 1 pudinkový prášek a pořádně promícháme. Nalijeme do předem vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 30 – 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotové těsto vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Těsto potřeme tenkou vrstvou jahodové marmelády. Pustíme se do vanilkového pudinku, který připravíme z jednoho sáčku vanilkového pudinku, 2 lžic moučkového cukru a 0,5 l bezlaktózového mléka. Postupujeme podle návodu na obalu. Hotový pudink můžeme ihned nalít na upečené těsto potřené marmeládou. Počkáme, než pudinková vrstva zchladne, a poté začneme na dort vršit omyté a pokrájené jahody. Nyní je na čase připravit želatinu z prášku, lžíce cukru a vody nebo ovocné šťávy. Držíme se návodu na obalu a lehce teplou želatinou zalijeme rovnoměrně celý dort. Hotový dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Příspěvek Bezlepkový jahodový dort s vanilkovým krémem a želatinou pochází z Lowfodmapdieta.cz

projít na článek

Kiwi dort se želatinou

Máte chuť na ovocný dort se želatinou, nebo dokonce přímo na dort s kiwi a želatinou? Pokud ano, můžete si vybrat hned z několika variant, záleží jen na vás, jak má dort vypadat, kolik času chcete věnovat jeho přípravě, zda to má být dort pečený nebo nepe

projít na článek

Makový dort se švestkovým rozvarem a smetanovým krémem

Báječný lehký dort z mletého máku a mletých mandlí, zdobený švestkovým rozvarem a smetanovým krémem.

projít na článek

Tvarohový krém

Máte chuť na nějaký dobrý dort nebo zákusek a hlavně na něco méně kalorického, než je dort s klasickým máslovým krémem? Dejte si lehký dortík s tvarohovým krémem. Výborně chutná, má malinko nakyslou, svěží chuť a přitom je lehčí. Tvarohový krém lze udělat

projít na článek

Buchtičky s krémem

Známe je jako buchtičky s krémem, buchtičky se šodó nebo dukátové buchtičky a většina z nás je miluje, i když si je dáváme jen jednou za čas. Tenhle tradiční český pokrm se na jídelních lístcích v posledních letech objevuje stále častěji, ale můžeme si je

projít na článek

Nepečený jahodový dort

Nepečených dortů naleznete na internetu nepřeberné množství, ale jaký vybrat, který bude ten nejlepší. V tomto článku naleznete několik tipů na přípravu nepečených dortů, ověřených hospodyňkami i uživatelkami. Nepečený dort není nic složitého. To sami uvi

projít na článek