Tento lehký jahodový dortík bez lepku a laktózy je skvělý jako narozeninový dárek. Jeho příprava je navíc jednoduchá a poměrně rychlá. Chuťově nepoznáte rozdíl od klasického dortu, ve kterém je pšeničná mouka, mléko a máslo. Základem je bezlepkové piškotové těsto, následuje tenká vrstva džemu, vanilkový pudink, čerstvé ovoce a vše završí želatina. Místo jahod můžete dort ozdobit malinami, borůvkami nebo třeba kiwi. Záleží na tom, co zrovna máte po ruce. Suroviny: 5 vajec 200 g cukru krupice 2 vanilkové pudinkové prášky bez lepku 140 g rýžové mouky 40 g čirokové mouky 2 lžíce vody jahodová marmeláda 3 lžíce moučkového cukru 500 ml bezlaktózového mléka 400 g čerstvých jahod (můžete použít i jiné ovoce) 2 sáčky práškové želatiny 400 ml vody nebo ovocné šťávy (jahodová, borůvková,) Postup: Začneme těstem. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Ke směsi přidáme rýžovou i čirokovou mouku, 2 lžíce vody, 1 pudinkový prášek a pořádně promícháme. Nalijeme do předem vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 30 – 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Hotové těsto vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Těsto potřeme tenkou vrstvou jahodové marmelády. Pustíme se do vanilkového pudinku, který připravíme z jednoho sáčku vanilkového pudinku, 2 lžic moučkového cukru a 0,5 l bezlaktózového mléka. Postupujeme podle návodu na obalu. Hotový pudink můžeme ihned nalít na upečené těsto potřené marmeládou. Počkáme, než pudinková vrstva zchladne, a poté začneme na dort vršit omyté a pokrájené jahody. Nyní je na čase připravit želatinu z prášku, lžíce cukru a vody nebo ovocné šťávy. Držíme se návodu na obalu a lehce teplou želatinou zalijeme rovnoměrně celý dort. Hotový dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Příspěvek Bezlepkový jahodový dort s vanilkovým krémem a želatinou pochází z Lowfodmapdieta.cz
Máte chuť na ovocný dort se želatinou, nebo dokonce přímo na dort s kiwi a želatinou? Pokud ano, můžete si vybrat hned z několika variant, záleží jen na vás, jak má dort vypadat, kolik času chcete věnovat jeho přípravě, zda to má být dort pečený nebo nepe
projít na článekBáječný lehký dort z mletého máku a mletých mandlí, zdobený švestkovým rozvarem a smetanovým krémem.
projít na článekMáte chuť na nějaký dobrý dort nebo zákusek a hlavně na něco méně kalorického, než je dort s klasickým máslovým krémem? Dejte si lehký dortík s tvarohovým krémem. Výborně chutná, má malinko nakyslou, svěží chuť a přitom je lehčí. Tvarohový krém lze udělat
projít na článekZnáme je jako buchtičky s krémem, buchtičky se šodó nebo dukátové buchtičky a většina z nás je miluje, i když si je dáváme jen jednou za čas. Tenhle tradiční český pokrm se na jídelních lístcích v posledních letech objevuje stále častěji, ale můžeme si je
projít na článekNepečených dortů naleznete na internetu nepřeberné množství, ale jaký vybrat, který bude ten nejlepší. V tomto článku naleznete několik tipů na přípravu nepečených dortů, ověřených hospodyňkami i uživatelkami. Nepečený dort není nic složitého. To sami uvi
projít na článek