Ingredience: - slanina 120 g - kapří filety 800 g - sůl - olej - drcený kmín - koření (pepřové či steakové) - alobal Kapří filety naporcujte na stejně široké proužky (šířka proužku = výška bifteku). Porce masa osolte a okořeňte a následně stáčejte tak, že je postavíte na bok a jeden k druhému stlačíte. Kůži přitom vždy stáčejte tak, aby tvořila obloučky kolem nichž je maso kapra, čili byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříte biftek, obtočte ho plátky...
Následující graf znázorňuje kolik bylo vydaných povolenek v jednotlivých letech. Také je zde vydět vývoj ceny kapra za kg, která je proplácena JČÚS jednotlivým organizacím za jeho vysazení do revíru. Následující graf ukazuje vývoj vysazovaných a ulovenýc
projít na článekRybáři z Nizozemí se podařil rekordní úlovek. V maďarském jezeře Euro Aqua severozápadně od Balatonu ulovil největšího kapra na světě. Vážil neuvěřitelných 51,2 kg
projít na článekIngredience: - kapr bez kůže 800 g - máslo 60 g - cibule 40 g - stroužek česneku - červené víno 2-3 dl - 20 g hladké mouky a 20 g másla na jíšku - 4 kuličky pepře - nasekaná petrželová nať - a pokud máme - 60 g nakládaných cibulek Postup:
projít na článekKyselina máselná má jednoznačně nejhorší zápach, jaký jste kdy mohli dopřát svému nosu. Pokud však máte problém ulovit většího kapra, určitě ji vyzkoušejte. Dosáhnete toho, že se vaše návnada bude výrazně lišit od ostatních a zároveň odradí ryby mladších
projít na článek