Biskup Barron se zamýšlí nad důležitostí rovnováhy hlavních úkolů církve

"Chtěl bych to vyjádřit jako zásadu: čím víc se věnujete liturgii, o to hlouběji byste měli zajít ve službě potřebným; a čím hlouběji jdete ve službě potřebným, tím výše byste měli jít liturgicky. Nebezpečí spočívá v jednostranném důrazu na liturgii nebo v jednostranném důrazu na službu, přičemž první vede k rozbředlosti a druhé dělá z církve organizaci sociálních služeb." Více se dočtete v zamyšlení amerického biskupa Roberta Barrona, jedné z nejvýraznějších osobností současné katolické církve.

projít na článek

Předseda Německé biskupské konference označil Německo za misijní zemi

V rozhovoru pro německojazyčný časopis Společnosti Božího slova limburský biskup Georg Bätzing uvedl, že Německo je misijní zemí kvůli velkému odlivu věřících z církve.

projít na článek

Nový vatikánský dokument o službě římského biskupa v ekumenickém kontextu

Vatikánské Dikasterium pro jednotu křesťanů vydalo dokument nadepsaný “Římský biskup”. Jak napovídá titul, věnuje se problematice služby římského biskupa v ekumenické perspektivě a reflektuje vývoj ve vnímání papežského primátu v posledních desetiletích.

projít na článek

Pozvánka do Tmaně

Náboženská obec Církve československé husitské ve Tmani všechny srdečně zve na koncerty a pořady ve Sboru Jiřího z Poděbrad ve Tmani. Těšíme se také na setkání v Kristu při pravidelných Bohoslužbách každou neděli od 16:00. 28. 4. 2024 se koná slavnost

projít na článek

Liberecký kraj bude na obnově památek spolupracovat s Biskupstvím litoměřickým

Zachovat kulturní dědictví, pečovat o památky ve vlastnictví Biskupství litoměřického a jeho farností a také prezentovat jejich obnovy veřejnosti. To jsou hlavní cíle memoranda, které podepsali Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, a Stanislav Přibyl, 2

projít na článek

Zajímavá výměna! Co NY Islanders zamýšlí?

Generální manažer New York Islanders Lou Lamoriello v pátek učinil obchod, který upoutal pozornost hokejových odborníků a fanoušků v celé lize. Na první pohled šlo jen o prohození draftových výběrů s Chicagem, ale je tomu tak skutečně?

projít na článek