Blechy u koček

Blechy se u koček vyskytují poměrně často, ale boj s nimi je velmi zdlouhavý, protože nestačí pouze likvidace blech na kočce, ale i v jejím okolí.

projít na článek

Babská rada jak na kočičí blechy

Blechy rády skáčou, takže je velká pravděpodobnost, že třeba vaše kočka nakazí psa, vás či dalšího mazlíčka. Blecha je bezkřídlý hmyz. Je velká asi půl centimetru, má dlouhé nohy a živí se krví savců, ale i ptáků. Samičky kladou vajíčka i mimo hostitele.

projít na článek

Nemoci uší u koček

Kočky jsou náchylné k onemocněním uší, proto je důležitá prevence, která spočívá v pravidelné péči o uši koček.

projít na článek

Blechy

Blechy jsou drobný (cca 3,5 mm) bezkřídlý hmyz řádu Aphaniptera, který se živí krví teplomilných živočichů, tedy i člověka. Zvířata, která jsou blechami napadená, jich mohou mít na sobě až tisíce. Přestože se dospělé blechy živí výhradně krví, mohou být n

projít na článek

Blechy na člověku

Blechy jsou řád druhotně bezkřídlého, celosvětově rozšířeného ektoparazitického hmyzu, přizpůsobeného cizopasnému způsobu života. Velikost jednotlivce se pohybuje mezi jedním a osmi milimetry. Počet druhů blech na celém světě dosahuje přes 2 200, v Česku

projít na článek

Oblíbené druhy koček

Kočky jsou velmi oblíbení zvířecí mazlíčci pro chov v domácím prostředí. Druhů koček je celá řada, a tak jsou níže uvedeny jen ty nejčastěji chované.

projít na článek