Bramborová kaše

Je bramborová kaše pouze obyčejná příloha? Nebo se jedná o vysokou gastronomii? Ať tak či onak, kouzlo božské bramborové kaše spočívá v kombinaci kvalitních ingrediencí a v co nejmenším možném opracování špičkové základní suroviny, a sice brambor.

projít na článek

Hrachová kaše

Hrachová kaše je klasický staročeský pokrm, který přetrval až do současné české kuchyně. Kaše je připravována vařením hrachu ve vodě a k její přípravě lze použít jak hrách zelený, tak žlutý, a jak sušený, tak (řidčeji) čerstvý.

projít na článek

Krupicová kaše

Pohádka mládí je slovní spojení, které v nás vyvolá vzpomínku na krupicovou kaši. Krupicová kaše je nejčastěji konzumována právě v dětském věku. Jedná se o lehce stravitelný pokrm. Svým složením je však kaše vhodná také pro dospělé a pro sportovce.

projít na článek

Speciální nabídky

od 27. ledna do vyprodání sortimentu Polévka Silný zvěřinový vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky 55 Kč Hlavní jídla 200g Zvěřinový guláš s houskovým knedlíkem, cibulka, křen 165 Kč 200g Šťavnaté zvěřinové biftečky s houbami, bramborová kaše 175

projít na článek

Tempura

Tempura je japonské národní jídlo, jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s ledovou vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto.

projít na článek

Spor o první jídlo

Co má být prvním příkrmem pro kojence? V Česku striktně mrkvička, ve Francii klidně pórková polévka, v USA obilninová kaše a ve střední Americe ovoce. První příkrm je věc kulturních zvyklostí, i když to mnozí zdejší pediatři neradi slyší.

projít na článek