Bratři

Film Bratři vypráví jeden z největších příběhů studené války o odbojové skupině bratrů Josefa (Oskar Hes) a Ctirada Mašínových (Jan Nedbal). Rodina Mašínových se v komunisty ovládaném Československu stává terčem pronásledování a bratři věří, že po vzoru otce, hrdiny protinacistického odboje, lze proti diktatuře bojovat jedině se zbraní v ruce. Zároveň si jsou vědomi odpovědnosti vůči mámě (Tatiana Dyková Vilhelmová) a sestře (Karolína Lea Nováková). Zakládají odbojovou skupinu, která má na svědomí řadu násilných činů, jejichž vyšetřováním je pověřen kapitán Státní bezpečnosti Koller (Stefan Konarske). Mašínové se stávají nejhledanějšími muži v zemi. Pokusí se o útěk do Západního Berlína, kde plánují vstoupit do americké armády s cílem osvobodit Československo. Pátrání po pětici členů odbojové skupiny pokračuje ve východním Německu, kde začíná jeden z největších honů na lidi v novodobé historii. Jen málokteré téma české historie vzbuzuje tolik emocí jako příběh snímku Bratři.

projít na článek

Cavalerovci vnadí na novou „Schizophrenii“ jejím dravým otvírákem

Bratři Cavalerové sdílí další ukázku z nově přehrané dvojky SEPULTURY. V červenci s ní dorazí na Masters of Rock.

projít na článek

Bratři Cavalerovi znovu nahrávají SEPULTURU, tentokrát došlo na „Schizophrenii“

Bratrům Cavalerům se zjevně zalíbil loňský návrat do minulosti a pod hlavičkou CAVALERA přehráli další letité album z diskografie SEPULTURY.

projít na článek

Norimberští bratři milují majonézu

Dvojčata ledních medvědů Aleut a Gregor. Narodili se 2. prosince 2010 v Norimberku, od 18. dubna 2013 žijí ve Varšavě, ale na jaře tohoto roku by se měli přestěhovat k nám do Prahy. Ještě předtím ale odejde náš Tom. Čekají nás zkrátka velké medvědí změny.

projít na článek

Pronájem bytu v Kolíně

Nabízíme vám k pronájmu byt s dispozicí 2+1 v Kolíně, Bratří Čapků. Bytová jednotka má výměru podlahové plochy 64 m2 a nachází se ve druhém patře cihlového domu. Je po kompletní rekonstrukci a pronájímá se včetně vybavení. K bytu náleží prostorý sklep 8,5

projít na článek

Annenruhe v čele žebříčku hitparády Proglasu za 1. pololetí

V neděli 3. července odvysílalo Radio Proglas žebříček nejúspěšnějších písní posluchačské hitparády Kolem se toč za první pololetí letošního roku. Na prvních 10 místech skončily tyto skladby: 1. Petr Linhart: Annenruhe 2. Asonance: Tančila Anežka 3.

projít na článek