Březen žlučník (element dřeva)

Příroda se pomalu začíná probouzet a je nejvyšší čas začít probouzet i naše tělo. Jaro je nejdynamičtější období roku. Pokud jsme přes zimu nenabrali dostatek sil, je potřeba právě v tomto období pomoci svým tělům získat potřebnou energii na nadcházející rok. Zvláště trpíme-li častou únavou nebo bolestmi hlavy. Podle tradiční čínské medicíny je v březnu nejvíce ohrožen žlučník s elementem jara dřevo. Jak se projevuje oslabení žlučníku?  bolesti kloubů (kyčlí, ramen, loktů, kolen)  bolestmi pod hrudní kostí vpravo  nespavostí (zejména buzení mezi 23:00 1:00)  nevolností po jídle, nadýmání  bolestmi hlavy, migrénami Na psychické úrovni jsou to především projevy agrese, ataky zlosti a hněvu. Žlučníkové kameny jsou zhmotněná, zkamenělá agrese a zloby. Bojácnost a nerozhodnost také poukazuje na oslabenou fci žlučníku. Žlučníkovou koliku může způsobit vyhýbání se konfliktů, držení vše v sobě, strach stát si za svými názory a potřebami! Jak dostat žlučník do rovnováhy?  zahájit cílenou jarní očistu, odkyselit organismus, vyvést toxické látky, dodat minerály a vitamíny  poradíme vám na míru  především odlehčit trávení  rozhodně přestat konzumovat smažená a tučná jídla  omezit živočišné bílkoviny včetně mléka  snížit chemické preparát a nahradit je přírodními doplňky pro detoxikaci jater a žlučových cest  věnovat se svému duševnímu zdraví sebelásce, odpuštění Jaké potraviny posílí žlučník? Na začátku března jsou ještě vhodná teplejší jídla s kombinací syrové zeleniny. Postupně začínejme do našeho jídelníčku zařazovat i potraviny s osvěžujícím účinkem. Pomohou jak žlučníku, játrům, tak i naší krvetvorbě.  každé ráno vypijte vlažnou vodu s půl vymačkaného citrónu (skvěle zalkalizuje a podpoří metabolismus)  ze zeleniny zařaďte vše, co začíná růst (vše, co doma naklíčíte, mladé výhonky kopřiv, pampeliška list), saláty, červená řepa, polníček, ředkvička  z obilovin kuskus, bulgur, rýže, špalda, žito  z luštěnin bílé a červené fazole  pickles (nakládaná kvašená zelenina), kyselé zelí při potížích se žlučníkem doporučuji konzumovat ráno přes noc namočené mandle ve vodě a to dlouhodobě (hrst)  Na očistu organismu pijte dostatek čisté vody, abyste propláchli trubky zanesené po zimě. Přidat můžete různé bylinné čaje, které obsahují hořčiny a jsou močopudné kopřivový čaj, ostropestřec mariánský, čaj lapacho nebo čajové směsi na odkyselení a na podporu jater a žlučových cest. Máme v nabídce na KPshop. Doplňky stravy:  na podporu jater a žlučových cest napište mi, ráda poradím i s dávkováním  zelené potraviny chlorella, spirulina barley nebo zelený ječmen také seženete na našem KPshop Za tým KP clinic Ing. Romana Pleskotová Majitelka a terapeut www.kpclinic.cz The post Březen žlučník (element dřeva) appeared first on KP clinic.

projít na článek

Čím zklidnit podrážděný žlučník

Každý dospělý člověk alespoň jednou zažil podrážděný žlučník. Přemíra alkoholu, kombinace tučných jídel anebo konzumace nevhodné stravy. Pokud se problémy se žlučníkem neodhalí včas, budou se většinou zhoršovat. Vždy záleží hlavně na tom, zda žlučník pouz

projít na článek

Promoakce SledovaniTV na březen 2023 – Minimax

Všichni naši klienti mohou v rámci základních programových balíčků po celý březen ZDARMA sledovat oblíbený dětský kanál Minimax, který se zaměřuje na animované seriály pro děti školního i předškolního věku.

projít na článek

Žlučníkové kameny

Žlučník je dutý orgán hruškovitého tvaru, je uložen na spodní straně jater, tedy na pravé straně břicha, v podžebří. Slouží jako zásobník žluči, kterou produkují játra. Hlavním úkolem žlučníku je rozmělňovat tuky a tím napomáhat jejich trávení.

projít na článek

Středověké stavební technologie a zpracování dřeva – tesařství a soustružení

Na analogicky zaměřený odborný workshop navázala dne 5. 10. 2019 veřejná akce věnovaná ukázkám středověkých stavebních technologií a zpracování dřeva tesařstvím či soustružením.

projít na článek

Právě rostou: březen 2018

Po měsíční odmlce se opět začaly objevovat první plodnice sezónních druhů…

projít na článek