Británie dává šeku sbohem

Po 350 letech své existence se šeky pomalu loučí britská platební rada totiž oznámila, že v zemi do devíti let přestane tato forma platebního styku platit. Pro většinu lidí to nepředstavuje prakticky žádný problém, jelikož šeky byly v posledních 20 letech prakticky vytlačeny elektronickými platbami. Stýskat si tak budou jen starší lidé, pro něž je šek stále ještě jedinou známou bezhotovostní platbou a také většině slouží jako prostředek pro získávání důchodu. Osobně zamačkávám slzu při vzpomínce na svou první šekovou knížku od HSBC a na malý rituál pri vyplňování šeku. Více informací najdete v článku Příběh po 350 letech končí, Británie dává šeku sbohem na serveru Aktuálně.cz.

projít na článek

Velká Británie připravuje absolutní dohled nad internetem

Internetový server Cdr.cz zabývající se mimo jiné i děním na internetové a potažmo bezpečnostní scéně zmiňuje novou aktivitu Velké Británie na poli internetového připojení. Po implementaci systému bezpečnostních kamer na snad každé místo v britských metro

projít na článek

Jak vysoko se dává umyvadlo

Možná si to neuvědomujeme, ale jednou z nejdůležitějších místností v domě je koupelna. A není v tom nic jiného než hygiena a čistota. A tu běžnou denní je možné udržovat jedině s kvalitním a správně umístěným umyvadlem. A možná vás nepřekvapí, že napíšeme

projít na článek

Anglie

Tak jako každý rok i letos se vydala skupina žáků na poznávací zájezd do Velké Británie. Na začátek je čekala návštěva Londýna a ubytování v hostitelských rodinách. The post Anglie appeared first on ZŠ a MŠ Lingua.

projít na článek

Srpnová 20% sleva s easyJet

EasyJet vyhlašuje dvacetiprocentní slevu na veškeré své lety z a do Velké Británie, akce končí ve čtvrtek 9. června takže pokud se chcete vydat za levno do Anglie, dlouho se nerozmýšlejte!

projít na článek

Historie Bank Holidays

Historie Bank Holidays, dnů volna Velké Británie a na kdy připadají letos?

projít na článek