Brněnský architektonický manuál

Brněnský architektonický manuál (BAM) je volně přístupná databáze o brněnských stavbách z let 1918-1945. Najdete zde podrobné informace o 400 architektonických objektech, jejich historii, plánová i fotografická dokumentace, adresy či zda jsou přístupné veřejnosti. Na webových stránkách je vytvořena interaktivní mapa pro snadné plánování tematických procházek nebo se můžete vydat na některou z již navržených tras. Lze si stáhnout texty nebo audionahrávky, kde je zaznamenána stručná historie, osudy jejich majitelů i architektů. Tištěné mapy s průvodcem jsou k dispozici vDomě umění města Brna aDomě pánů zKunštátu. Ke snadnější orientaci je využito značení na chodníku před objekty, kde je kód stavby spolu s internetovou adresou. Můžete tak tedy lehce získat informace prostřednictvím mobilního telefonu přímo na místě a dozvědět se více poslechem nahrávky či přečtením textu. Veškeré informace, objekty i stezky najdete zde:www.bam.brno.cz Postupně vznikají další projekty po vzoru BAM: v Plzni PAM www.pam.plzne.cz a v Litomyšli LAM www.lam.litomysl.cz.

projít na článek

3D kontext koncepčního BIM návrhu z Autodesk FormIt

Zasaďte váš architektonický návrh do kontextu okolního terénu a budov - 3D Context Creator

projít na článek

O Turkovi z Karlova mostu

Karlův most je skvostný architektonický celek, je to spojení gotického mostu s mostními věžemi a barokními sochami, který nenajdete nikde jinde na světě.

projít na článek

Brněnský křest Autobusu do Podbořan je za dveřmi !

Nastane totiž v úterý 27.4., a to je buď  zítra nebo dnes, podle toho, kdy tyto řádky čtete. Místo: Stará Pekárna , Štefánikova 8, čas 20:00. Vystoupí též slečna Soňa Tomečková, zpěvačka Majerovek v letech 2005 a 2006.

projít na článek

Květnový Spark uvádí: Matt Pike z HIGH ON FIRE – „Těsně po smrti mě navštívil ve snu Lemmy.“

HIGH ON FIRE pro velký zájem přidali druhý brněnský koncert a v květnovém Sparku vám přinášíme rozhovor k jejich novému albu „Cometh the Storm“.

projít na článek

Autobus do Podbořan už vyjel v plné parádě.

Album Autobus do Podbořan vyšlo u Indies MG v pondělí 6. dubna ! Koupit si ho můžete u Indies MG nebo také zde u Linharta . První článek o albu - anonci s ukázkami najdete na idnes . Vyprávění o písničkách, texty, ukázky a fotografie najdete zde . A srdeč

projít na článek