Bruschetta classica, tedy ten nejjednodušší recept na italskou topinku s mými pár užitečnými tipy. Využijete jej jako překrm či přílohu, dost možná i jako svačinu. Díky svěžesti čerstvých rajčat Vás potěší i v létě. Navíc bruschetta je jedním ze způsobů, jak degustovat extra panenský olivový olej tím, že olej použijete zasyrova, budou jeho přirozené zdravé hodnoty zachovány. Ingrediencemi jsou bílý chléb, který v Itálii převažuje, vyrábí se z pšeničné mouky, olivového oleje a droždí nebo mateřského kvásku (lievito madre). Nejedná se o typický český chléb, který je chuťově jiný. Navíc v některých částech Itálie, např. v Umbrii a Toskánsku, je chléb neslaný. Přídavek soli byl v historii vyřazen kvůli papežskému uvalení daně na sůl. Od té doby se tento typ chleba vyrábí. Chléb pak slouží jako příloha, trhá se, nebo se pokapává extra panenským olivovým olejem a solí se posype při zvýraznění chuti. V ČR takový seženete jen ve specializovaných obchodech s italským sortimentem nebo si jej můžete upéci sami podle mého receptu! Vyberte si rajčata, která máte nejraději, třeba ta, co jste si vypěstovali na zahrádce. V receptu chci zmínit velmi užitečnou věc, jak odstranit pachuť po česneku, viz. postup čtěte dále.. Z extra panenských olejů mohu doporučit např. ty, které sami dovážíme z Umbrie, nedáme na ně dopustit. Vyznačují se pikantností, která je dána vysokým množstvím zdraví prospěšných polyfenolů. Jedná se o autentické olivové oleje, oblíbené u místních, kteří kvalitu velmi dobře rozpoznají. Náš TIP: 100% italský Extra panenský olivový olej Flaminio Fruttato 750 ml You need to Login or Register to bookmark/favorite this content.The post Bruschetta classica appeared first on www.buonissimo.cz.
Ve dnech 9. 14. 11. 2021 se i u nás můžete těšit na Svatomartinské husičky a víno! Předkrm Husí galantina, pistácie, pečená jablka s cibulí, silná šťáva, kváskový chléb 149,- V sádle pečená husí jatýrka se škvarky, česneková bruschetta 139,- Polévka Husí
projít na článekČeši chtějí klasiku, nebrání se ale novinkám a exotickým druhům. Koření bylo dříve považováno za vzácný artikl, exkluzivní, drahé zboží, naši předkové totiž velmi dobře věděli, jak blahodárné účinky má na naše zdraví (ať už na trávení, stabilizaci cukru v