Buďte efektivní – tipy, jak zatočit s prokrastinací

Prokrastinace je něco, s čím jste se již za svůj život někdy (možná dokonce opakovaně) setkali, akorát jste nejspíš neznali název této situace. Jedná se o tendenci odkládat své úkoly, práci a obecně jakékoli povinnosti, na pozdější dobu (někdy i na neurčito). Možná si vybavíte situaci, kdy se díváte na svůj pracovní stůl zavalený týden (nebo i měsíc) starými poznámkami a seznamy kroků, které musíte splnit. Nepodnikli jste ještě ani jeden z nich a cítíte naprostý odpor k tomu, se do něčeho takového pouštět. Nejhorší je vždy začít. Je dokázáno, že jakýkoli úkol nám již nepřijde tak nezvládnutelný ve chvíli, kdy na něm začneme pracovat. Když totiž začneme a můžeme si odškrtnout první krok, nezdá se nám ta cesta tak dlouhá – nebo jak komu, samozřejmě. Nejlepší strategie (ač se to nezdá) je právě to, vytvořit si seznam kroků, které musíme splnit k dokončení onoho obtížného úkolu. Ale pozor, tyto kroky samozřejmě musíme sestavit tak, aby nás hned na začátku nevyděsili. Pokud máte problém splnit jeden větší krok v delším časovém intervalu, rozepište si jej např. na 5 menších úkolů, které vám budou připadat snadnější a zaberou kratší dobu. Budete mít pocit, že vaše aktivita nabrala přímo nevídaných obrátek. Nevzdávejte to. I když na vás při každém výstupu čekají překážky v podobě různých nástrah, které jste neočekávaly, a které se vás snaží srazit zpět na start, rozhodně se nenechte zviklat. Čím více to bolí, tím více je potřeba zatnout zuby a jít proti větru, dešti, až na vrchol. Představte si, co vás na konci všechno čeká. Motivujte se ke splnění úkolu nějakou příjemnou odměnou. Klidně si v rámci jednotlivých kroků udělejte tzn. odměnová okénka, a po každé náročné části si udělejte něčím radost. To vás příjemně navnadí k další práci. Práce by měla být i trochu zábava, hledejte tedy jakékoli doplňující činnosti nebo předměty, které vám tuto činnost udělají o něco hezčí. Nenechte se však příliš rozptylovat a promyslete, v jakém prostředí budete pracovat. Článek Buďte efektivní – tipy, jak zatočit s prokrastinací se nejdříve objevil na Saphohb.

  • Web: Saphohb
  • Aktualizace: 4.12.2023
projít na článek

Nepodceňujte svou bezpečnost, buďte vidět!

Chraňte sebe, svého koně i psa a buďte vidět i za šera. Pomocníkem vám budou tyto reflexní prvky!

projít na článek

Buďte krásná a sebevědomá

Nezáleží na tom, zda preferujete sportovní styl, jestli se ve vaší skříni objeví jenom zřídkakdy sukně anebo zda máte zálibu Článek Buďte krásná a sebevědomá se nejdříve objevil na Bebeo.

projít na článek

Redakční tipy sprej na roušky Free

Žena aktuálně redakční tipy na červen přečíst zde The post Redakční tipy sprej na roušky Free appeared first on KANTU | Uplift your spirit.

projít na článek

Jak na efektivní a jednoduché biddovací strategie

Naučte se vytvářet silné a efektivní biddovací strategie. Jak na to, se dozvíte v další přednášce z PROBIDDINGU 2023.   

projít na článek

Při výběru kosmetiky buďte obezřetní

Schválně, kolik kosmetických produktů denně používáte? Spokojíte se se základem, nebo své pleti tu a tam dopřejete něco víc? A na základě jakých parametrů kosmetiku vybíráte? Výše vznesené otázky rozhodně jsou na místě. Čím Příspěvek Při výběru kosmetiky

projít na článek