Buřt, spisovně vuřt, je druh uzeniny připravované z jemně kutrované směsi vepřového a hovězího masa s vložkou z uzeného špeku. Pravý vuřt by se měl podle původní receptury skládat z 50 % hovězího zadního masa z mladých kusů, z 20 % vepřového výřezu bez kůže a z 30 % na kostičky nakrájeného špeku a měl by být kořeněn česnekem, pepřem, případně i trochou muškátového oříšku. Vuřt se naráží do hovězích střev s průměrem 3–4 cm a šňůrkuje na délku 5–7 centimetrů. Šňůrkování je u levnějších druhů nahrazováno skobováním kovovými potravinářskými sponami.
Jedná se o lahodný pokrm, který se připravuje, jak jinak, z buřtů a piva. Může se podávat jako samostatný pokrm s přílohou nebo jako předkrm.
projít na článekV pátek 16.6. jsme spali ve školní družině. Na tento den jsme se velmi těšili. Družinové nocování jsme zahájili společnou přípravou pelíšků. Pak jsme se přesunuli na školní zahradu, kde jsme rozdělali oheň a opekli si buřty. Chvilky mezi opékáním jsme trá
projít na článekJedná se o škvarkové pečivo, které se podává jako příloha nebo samostatně k pivu a vínu. Škvarkové pagáče jsou vlastně škvarkové placky.
projít na článekCena: 365,00 Kč vč. DPH 21 %VÍCE VARIANT - Fendr Majoni CB-F0-F4 v černém provedení se zesílenými vázacími oky.
projít na článekCena: 365,00 Kč vč. DPH 21 %VÍCE VARIANT - Fendr Majoni CB-F0-F4 v černém provedení se zesílenými vázacími oky.
projít na článek