Už jste se někdy setkali s někým, kdo nikdy nepil sypaný čaj? Myslím, že takový člověk asi neexistuje. Na světě je tolik druhů čajů a příchutí, že si vybere opravdu každý Kvalita čaje je důležitá Pokud jste milovníci čaje jako já a něco málo (nebo více) už o čajích víte, určitě vám jasné, že kvalita čaje má dopad i na chuť čaje. Tudíž pokud je vám to jedno a koupíte si úplně obyčejný normální čaj (ten nejlevnější) z obchodu, tak nemůžete čekat, že bude kvalitou na stejné úrovni jako čaj, který je značkový, kvalitní a trochu si za něj připlatíte. Čaj – pomocník na všechno Pokud jste milovník čaje jako já, tak si myslím, že není od věci si za kvalitní čaj trochu připlatit. Za tu chuť a nádherné aroma, a i účinky se to rozhodně vyplatí. Musíte ale vědět, kde takové kvalitní a úžasně chutnající čaje nakupovat – a o tom bude taky I dnešní článek Jednotlivé druhy čajů Jak už jsem řekla, na světě je milion druhů čajů, a ne každý vám musí chutnat. Určitě se najde alespoň pár druhů, které vám ale zaručeně chutnat budou. Jak můžeme čaje rozdělit? Čaj se pije většinou díky jeho účinkům. To ale nic nemění na tom, že kvalitní poctivý sypaný čaj má i výbornou chuť a nádherně voní. Například kdybych vám třeba měla představit meduňkový čaj, tak ten ve zkratce pomáhá hlavně tomu, abyste mohli v klidu spát a taky zabírá i na stres. Samozřejmě i výborně chutná a působí hlavně na psychiku člověka. Dál máme i ledové čaje – ty si stačí zalít vodou a dát do ledničky na pár hodin vychladit. Můžete si ledový čaj dosladit třeba medem nebo cukrem – a můžu vám říct, že ledový čaj je opravdu bomba, jeden z mých nejoblíbenějších. A v létě úplně úžasně ochladí, takže vám nebude tolik vedro. Pokud chcete kvalitní čaje, navštivte náš Darka shop a nějaký si vyberte a objednejte Článek Čaje jsou úžasné se nejdříve objevil na Acala.
Čajová lžička je často používaným měřítkem pro množství čaje, které přidáváme do šálku. Nicméně, množství gramů čaje na lžičku může značně variabilní, což závisí na mnoha faktorech. Různé druhy čaje, velikost čajové lžičky, balení a konzistence čaje mohou
V současné době se termín single origin stává stále více populárním ve světě nápojů, ať už se jedná o čaje, kávy, vína nebo dokonce čokolády. Tento trend, který klade důraz na jedinečnost a původ produktu, nabývá na významu také v oblasti čajů, přičemž
Čaj získává svoji rozmanitou paletu chutí a vůní díky různým metodám pěstování, zpracování a šlechtění rostliny Camellia Sinensis. Chuť v ústech je ovlivněna pěti základními vjemy: sladkou, kyselou, slanou, hořkou a umami, které jsou detekovány prostředni
Kakegawa v prefektuře Shizuoka, Japonsko, je místem, kde se spojuje tradice s inovací v pěstování a zpracování čaje. Díky unikátním metodám jako je chagusaba a hlubokému napařování lístků se zdejší čaje vyznačují výjimečnou kvalitou a chutí. Tyto čaje, zn
Japonské čaje jsou proslulé svou kvalitou a jedinečnou chutí, ale mezi všemi regiony vyniká oblast Uji. Tato oblast, ležící v prefektuře Kjóto, se může pochlubit bohatou historií, která sahá až do 12. století. Ideální klimatické a geografické podmínky Uji