Canon vylepšuje proces tvorby obsahu pro virtuální realitu pomocí nového VR softwaru

Společnost Canon Europe dnes oznámila aktualizaci svého systému EOS VR v reakci na připomínky od uživatelů. Aktualizace softwaru – verze 1.2 – výrazně zvyšuje výkon a zlepšuje funkčnost při zachování jednoduchosti použití. Nástroj EOS VR Utility i zásuvný modul EOS VR pro Adobe Premier Pro byly aktualizovány s cílem zvýšit efektivitu postprodukčního procesu. A co je ještě důležitější, nástroj EOS VR Utility nyní podporuje převod kompatibilních souborů RAW se snímkovou frekvencí až 60P, takže jej může využít širší okruh tvůrců podle svých preferencí. Vylepšená funkčnost a vyšší výkonNástroj EOS VR Utility nabízí stejně jednoduché a intuitivní uživatelské rozhraní jako původní software, ale přidává novou funkci/kartu pro podporu videozáznamů ve formátu RAW. Tato aktualizace umožňuje tvůrcům pracovat s kompatibilními soubory RAW a provádět v nich úpravy, a to i při vyšší snímkové frekvenci 8K/60p, například z fotoaparátu EOS R5C. Kombinace 60 sn./s, 8K a vysokého dynamického rozsahu souboru RAW zaručuje vynikající obrazovou kvalitu a plynulý pohyb. Aby tvůrci obsahu pro virtuální realitu mohli snadněji pracovat s tak velkými soubory, podporuje software EOS VR Utility i EOS VR Plug-in kompatibilní grafické karty. To urychluje zpracování a převod, a tedy celý proces postprodukce. Vedle těchto vylepšení je nyní nativně podporován i hardware Apple, což uživatelům umožňuje plně využívat výhod nejnovějších procesorů Apple a pracovat na počítačích Mac rychleji. Zásuvný modul EOS VR má také další výhodu – režim priority rychlosti, kdy tvůrce může provést převod VR až po úpravách a zkrátit tak dobu postprodukce. Větší svoboda volbySoftware v1.2 také poskytuje tvůrcům VR obsahu větší flexibilitu a řadu nástrojů na podporu jejich pracovních postupů. Nově přidaná podpora formátu souborů HEVC 4:4:4 s 10bitovou barevnou hloubkou v softwaru Windows EOS VR Utility poskytuje více možností pro kodeky při exportu obsahu. Vedle toho tolik požadovaná funkce masky objektivu (Windows a Mac) eliminuje pohled sousedního objektivu a zároveň prolne okraje snímku, takže odstraňuje další krok při konečné úpravě. The post Canon vylepšuje proces tvorby obsahu pro virtuální realitu pomocí nového VR softwaru appeared first on VideoKing.cz.

projít na článek

TILTA příslušenství ZDARMA k nákupu Canon EOS R5C

Objevte možnosti fotoaparátu Canon R5c s jedinečnou nabídkou! Koupíte-li teď tento vynikající model, získáte nejen skvělý fotoaparát, ale také ZDARMA příslušenství od renomované značky TILTA. Vybírat můžete ze tří dostupných kitů a přizpůsobit si své vyba

projít na článek

Zákulisí YouTube tvorby

Jan Malý, autor úspěšného YouTube kanálu GeekBoy, v jednom z posledních videí ukázal zákulisí své tvorby – od techniky a softwaru, které používá, po přístup ke spolupráci nebo co jsou hlavní způsoby monetizace jeho online podnikání. Otevřeně popsal, jaké

projít na článek

CANON „Zimní cashback“

Kupte si do 31. 1. 2023 vybrané zrcadlovky, bezzrcadlovky, kompakty, objektivy a získejte až 12 500 Kč zpět v rámci akce Zimní cashback. The post CANON „Zimní cashback“ appeared first on VideoKing.cz.

projít na článek

CANON Letní cashback

Kupte si od 17. 4. do 31. 8. 2023 vybrané zrcadlovky, bezzrcadlovky, kompakty, objektivy nebo videokamery a získejte až 15 000 Kč zpět v rámci akce Letní cashback. The post CANON Letní cashback appeared first on VideoKing.cz.

projít na článek

CANON “Zimní cashback”

Kupte si od 16. 10. 2023 do 31. 1. 2024 vybrané zrcadlovky, bezzrcadlovky, kompakty, objektivy nebo videokamery a získejte až 17 500 Kč zpět v rámci akce Zimní cashback. The post CANON “Zimní cashback” appeared first on VideoKing.cz.

projít na článek