Čapkův památník slaví šedesátiny. Zve na výstavu, poprvé představí rukopisy a uvede nový dokumentární film

Empírový dům, výjimečné místo ve Staré Huti u Dobříše, uprostřed lesů a rybníků. Takové je někdejší letní sídlo Karla Čapka a Olgy Scheinpflugové, dnes spisovatelův památník. Ten letos slaví šedesát let od svého vzniku. V sobotu 23. září čeká návštěvníky slavnostní program. Jeho součástí bude zahájení výstavy nazvané To zvláštní místo: 60 let Památníku Karla Čapka. Na ní se poprvé představí rukopi ...

projít na článek

Španělé dnes slaví státní svátek

 Starý i Nový svět slaví den objevení Ameriky.  

projít na článek

Kanárské ostrovy dnes slaví významný svátek

Na všech Kanárských ostrovech se dne 30.května slaví významný svátek - Día de Canarias. V tento den, v roce 1983, poprvé zasedal kanárský parlament.

projít na článek

Proti proudu: Jiří Smrž

Dokumentární film Tadeáše Bognára o (ne)známém „osamělém“ písničkáři, básníkovi a nenápadném držiteli dvou hudebních cen Anděl v kategorii folk a country.   

projít na článek

ČSOP: Staré odrůdy se v říjnu představí na Zemské výstavě v Olomouci

Český svaz ochránců přírody vás zve na Zemskou výstavu starých odrůd ovoce, která se uskuteční v areálu výstaviště Flora Olomouc. ...

projít na článek

Babička Mary

Osmý film Stébla Vás zavede k soutoku Sázavy a Vltavy, kde se setkáte s „historickou postavou” Babičky Mary. Opět jsme si vyzkoušeli jaké to je být herci a vžili se do svých rolí. Ať se Vám náš nový film líbí.  

projít na článek