Cena zlata roste, zlato plní roli bezpečného přístavu pro peníze

Svět je opět více rozkolísaný. Konflikt Izrael Palestina znervozněl všechny investory a ti začali své prostředky převádět do zlata, které reaguje růstem ceny.

projít na článek

Zlato klesá již devět dní cena pro zástavu zlata zůstává zatím beze změny

Cena zlata opakuje rekordní šňůru sestupu ceny z roku 2016. Naposledy před sedmi lety klesala souvisle cena zlata tolik dní jako dnes. Nikdy poté nebyla cena zlata pod podobně dlouhým souvislým výprodejovým tlakem.

projít na článek

O pohybu ceny zlata směrem vzhůru vypoví i překvapivý indikátor!!!!

Když na Google stoupá počet hledání o nákupu a ceně zlata vždy cena zlata na burze roste!!!

projít na článek

Dolar má pohodu a sílí, cena zlata padá

Zlato zažívá časy poklesu ceny. Na konci předminulého týdne jsme nabízeli výkupní cenu zlata okolo 800 Kč/ 14kt. Cenu pro zástavu zlata jsme měli na úrovni okolo 750 Kř/g 14 kt. Dlouho nevídaná cena bohužel nevydržela dlouho a už poměrně dlouho klesá.

projít na článek

Obliba zlata jako investiční příležitosti letos významně narostla.

Podle nedávného průzkumu společnosti Gallup američtí investoři stále častěji zvažují zlato jako dlouhodobou investiční možnost, přičemž jeho obliba vzrostla z 15 % v roce 2022 na 26 % v roce 2023. Je jasné jaké tento vývoj bude mít vliv na cenu zlata. Nep

projít na článek

Je bílé zlato dražší než žluté??

Původní, přírodní barva zlata je žlutá. Nejčistší čisté zlato bez příměsí je relativně mekkým kovem s typicky žlutou barvou, kterou zkušení obchodníci mají v oku a na první pohled odhadnou jestli je s daným vzorkem zlata vše v pořádku. Zlato se běžně l

projít na článek