Černání ořechů

Černá skvrnitost ořešáku je choroba způsobená houbou Ophiognomonia leptostyla. Choroba se projevuje černohnědými zasychajícími skvrnami na listech, plodech a výjimečně se projevuje i na letorostech. Příznaky, skvrny na plodech, mohou být zaměnitelné se skvrnami způsobenými bakteriemi a plísněmi. Choroba se vyskytuje v celé Evropě a v Severní Americe.

projít na článek

Černání rajčat

Obvyklá zahradnická otázka zní: "Co dělat když černají Rajčata?Proč moje rajčata černají?" Odpověď je jednoduchá - nedostatek vápníku. Nedostatek vápníku u rostlin je fyziologická porucha rostlin a je způsobena nedostatkem příjmu vápníku. Může za to nedos

projít na článek

Bezlepkové brusinkové sušenky s ořechy

Honí vás mlsná, ale chcete se vyhnout lepku a laktóze? Vyzkoušejte tyhle sušenky z bezlepkové mouky a bez mléčných produktů. Jsou plné brusinek i ořechů a k zahnání chuti na sladké stačí malé množství. Suroviny: 100 g rýžové mouky 50 g pohankové mouky 0

projít na článek

Greater Omaha | Nejlepší maso z USA

Chcete ochutnat jedno z nejlepších hovězích z USA? Doporučujeme určitě vyzkoušet jedno z mas od firmy Greater Omaha, která je proslulá svou konzistentní kvalitou. V naší nabídce naleznete Ball Tip steak (část ořechu), Striploin steak (nízký roštěnec) a Kn

projít na článek

Nepečené cukroví

Kdo by neměl rád nepečené cukroví. Nemusíte zapínat troubu, hotovo máte za chvilku a můžete většinou ihned podávat. Nepečené cukroví se připravuje převážně z piškotů, ořechů, kokosu a tuku. Můžete přidat i drobečky z pečeného cukroví, takže nepřijde nazma

projít na článek

Bábovka

V českých a moravských zemích byly moučníky a sladká jídla vždy oblíbené. Koláče, bábovky, buchty jsou i dnes základem české sladké kuchyně. V létě se připravují ovocné koláče, v zimě se využívají zásoby povidel, máku, ořechů, zavařenin a sušeného ovoce.

projít na článek