Červen v Lesince

V červnu jsme toho v Lesince zažili opravdu mnoho. Kromě jedné velké krásné slavnosti (všechny fotky najdete na webu v rodičovské sekci) jsme se se středeční skupinkou vypravili také na dva výlety. Na tom prvním jsme s dětmi odvážně prozkoumali hned čtyři jeskyně: Švédův stůl, Netopýrku, Pekárnu a Vývěr. Na tom druhém jsme v parném letním dni zamířili k rybníku Hornek, kde jsme si užili vody i svezení na člunu. Doprovodilo nás také mnoho rodičů, takže to byla opravdu pěkná společenská událost. Na našich každodenních výpravách jsme často vytahovali pilky, škrabky, nebozízky a vyráběli jsme píšťalky, korálky, vysílačky, zdobené hole a další. Trénovali jsme zatloukání i vytahování hřebíků a také jsme si postavili branku z lísek, protože fotbal nás v Lesince hodně bavil. V horkých dnech jsme trávili čas hrou u potoka a u studánky a při cestách kolem „našich“ tůněk jsme neopomněli kouknout na pulce, jak povyrostli a přibyly jim zadní nožičky. Červnový les a zahrada nám nabídly černý bez, jitrocel, meduňku, jahodník a další bylinky, které jsme společně sbírali a sušili na svatojánský čaj a červené lesní jahody byly opravdovou dobrotou.K tomu všemu za námi opět přijela Soňa s muzikoterapií, tentokrát se svatojánským příběhem a také jsme měli dva hračkové dny, které ozvláštnily přinesené hračky z domu. Pondělní skupinka navíc zažila prohlídku Kaprálova mlýna. Provedl nás skaut Honza a ukázal nám spoustu zajímavostí jako, kde býval náhon, dochované části mlýnského kola a mlýnských kamenů. Zavedl nás také do ostatních částí mlýna, třeba do technické místnosti, krbovny nebo do kuchyně za paními kuchařkami.Školní rok jsme zakončili výborným dortem (děkujeme!). A potom už zbývalo jen uklidit a rozejít se na prázdniny Odpočiňte si, užívejte si/se a v září se těšíme na shledání v našem lese! The post Červen v Lesince appeared first on Lesní školka Brno Lesinka.

projít na článek

Kalendář na Červen 2023

Ke stažení byl přidán kalendář na měsíc červen.

projít na článek

Červen 2021

EVROPA AMERIKA, AUSTRÁLIE AFRIKA, ASIE ANTARKTIDA Blízko Česká republika, doprava Kulturní rozdíly na Zemi Daleko, vesmír The post Červen 2021 first appeared on Mateřská škola Světluška.

projít na článek

Ohlédnutí za listopadem v Lesince

Listopad nám nakonec přinesl to, co měl. I když teploty ze začátku připomínaly babí léto, přece jen postupně všechny listy opadaly, mlhy i déšť zahalil kraj a byl i první sníh! Všechno začalo svatomartinským putováním. Vydali jsme se po stopách Martin

projít na článek

Březen v Lesince

Březen v Lesince Začátkem měsíce nám ještě dozníval řemeslný únor. S dětmi z úterní skupinky jsme byli na návštěvě v dílně u pana truhláře. Pověděl nám o tom, jak vyrábí krásné kytary a loutny a ukázal nám dřeva všech barev a hoblíky všech velikostí. 

projít na článek

Budějovická červen 2023

Z mimořádných důvodů nebude ve dnech 5. 25. 6. ordinovat Dr. Černochová. Místo ní budou ordinovat jiní lékaři viz rozpis níže. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení. 5. 6. Dr. Hornáčková 8:00-12:00, Dr. Svobodová 8:00-12:00, 12:30-16:00 7.

projít na článek