Češi přicházejí na chuť elektromobilům. Prodeje vzrostly o dvě třetiny

Když přijde na téma osobních vozidel, český zákazník je poměrně konzervativní. Ze značek preferuje tradičního českého výrobce Škoda a co se týče druhu pohonu, jasně vítězí vozidla se spalovacím motorem. Objevují se ale náznaky, že i Češi by v budoucnu mohli svůj skeptický postoj k elektromobilům přehodnotit. Z aktuálních dat Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA) vyplývá, že automobilky prodaly v ČR v druhém čtvrtletí roku 2022 1168 elektromobilů. To je o dvě třetiny více než ve stejném období v loňském roce. Jsou to pozoruhodné údaje, zvláště když uvážíme, že pořizovací cena elektromobilů je v tuto chvíli stále o něco vyšší než cena automobilu se spalovacím motorem. Přitom je tento rok ve znamení vysoké inflace, která snižuje kupní sílu obyvatel. Lidé si však začínají všímat, že s elektromobily mohou v dlouhodobém měřítku peníze ušetřit – mají nižší náklady na údržbu a palivo. Zájem i ze strany firem Nejde jen o soukromé vlastníky. O elektromobily se začínají zajímat i firmy. V posledních třech letech vzrostl podíl společností, které využívají ve svých vozových parcích automobily s alternativním pohonem, o polovinu. Průzkum Firemní mobilita 2021 uvádí, že k elektrifikaci vozového parku nejvíce tíhnou fleet manageři, zástupci zahraničních firem a firem s většími vozovými parky. Už nyní se vozidla s elektromotory vyskytují u 36 % firem s vozovými parky čítajícími 100 a více osobních automobilů. Zelený přístup společnosti Business Lease Na růst zájmu o elektromobily pružně reagujeme i my v Business Lease. Dlouhodobě usilujeme o „zelenější“ car policy a snažíme se našim klientům cestu k elektrifikaci co nejvíce usnadnit. Reflektujeme i trend tzv. plug-in hybridů, tedy automobilů s kombinovaným pohonem spalovacího motoru a elektromotoru. Proto si právě Business Lease vybrala rychle rostoucí společnost JT International spol. s r.o., která do svého vozového parku zařadila vozy Škoda Octavia iV, Superb iV a další plug-in hybridy. The post Češi přicházejí na chuť elektromobilům. Prodeje vzrostly o dvě třetiny appeared first on Business Lease CZ.

projít na článek

Citroën eviduje nárůst prodeje o téměř 21%

Citroën má za sebou mimořádně úspěšný rok, když jeho prodeje osobních a užitkových vozů na českém trhu meziročně vzrostly o 20,9 %.

projít na článek

Lexus zvyšuje prodeje v Evropě

Lexus prodal v Evropě v první polovině letošního roku 40 450 vozů, prodeje vzrostly meziročně o pět procent. Hybridní vozy Lexus tvořily ve střední a západní Evropě 95 prodejů.

projít na článek

Hyundai hlásí za rok 2021 nárůst prodeje

Prodeje elektrifikovaných vozidel v Evropě vzrostly o 77 procent v porovnání s předchozím rokem. Společnost také dosáhla rekordních tržních podílů v Německu, Francii, Španělsku, It&aacu

projít na článek

SEAT poprvé prodal více než 200 000 vozů během prvních čtyř měsíců roku

Globální prodeje značky SEAT vzrostly v období od ledna do dubna 2019 meziročně o 7 %.

projít na článek

Rekordní podíl značky Kia na evropském trhu

 Prodeje Kia vzrostly o 24,5 %, zatímco trh jako celek ve 3. kvartálu rostl pouze o 6,9 %. K pozoruhodným prodejním výsledkům přispěly především modely Sportage, Niro a Ceed.

projít na článek