Česká hymna zněla na Světovém šampionátu třídy RS500

Minulý týden se konalo na vodní nádrži Nechranice Mistrovství světa v lodní třídě RS500. Celkem 44 závodníků z osmi různých zemí se postavilo na strat tohoto závodu. České barvy hájila početná flotila 23 posádek a slavila úspěchy. Při slavnostním vyhlašování hrály pouze dvě hymny – britská a česká.

projít na článek

Mistrovství světa v jachtingu třídy RS500 na Lipně zahájeno

V neděli 4. 8. bylo v Jachetním klubu Černá v Pošumaví zahájeno mistrovství světa v jachtingu lodní třídy RS500. Černá v Pošumaví hostí světový šampionát po dlouhých osmi letech a ředitelka závodu Eva Manochová Marušková dodává: „Je pro nás obrovskou poct

projít na článek

Jachtaři Jakub a Tereza Dobří jsou mistry světa ve třídě RS500

Mistroství světa třídy RS500 se odjelo na jezeře Como v Itálii od 2. do 6. srpna. A přineslo pro český jachting velkou radost. Titul vybojovala plzeňská posádka sourozenců Jakuba a Terezy Dobrých.

projít na článek

Moderátorka Lucie Křížková poprvé závodila

O víkendu 3.–4. 6. se na Lipně v Černé v Pošumaví odjelo Mistrovství České republiky v lodní třídě RS500, které je součástí EuroCupu této třídy. Zároveň se zde jel i EuroCup třídy 29er a závod Českého poháru tříd RS Feva a RS400.

projít na článek

Erbenová před MS Xterra: Už se vidím na Havaji

Triatlonistka Helena Erbenová už v neděli odletí na Havaj, kde ji o týden později čeká vrchol sezony v podobě mistrovství světa Xterra. Česká reprezentantka cítí, že oproti minulým sezonám není tolik unavená a má velkou chuť závodit. I proto se už doslova

projít na článek

Mistrovství České republiky v jachtingu tříd RS – Crown Cup 2020

Od 20. do 24. 8. bylo na Lipně v Černé v Pošumaví rušno. Mistrovství České republiky zde odjely lodní třídy RS Feva pro mládež, dvouposádková RS500 a skify RS700. Třída RS Aero jela závod Českého poháru.

projít na článek