České výrobky versus německé výrobky

Jeden výrobek, stejný výrobce, stejný obal avšak odlišné složení a parametry. Jak je to možné a proč se tak děje? V České republice se o této problematice mluví řadu let, jsou pravidelně dělány testy na složení, porovnává se složení jednoho typu výrobku zde u nás s výrobky, které se prodávají v zahraničí od stejného výrobce. I přesto, že výrobci vyrábí stejný výrobek, tak už při výrobě rozlišují, do jaké země poputuje, a na základě cílové země jsou upravované parametry. Není žádným tajemstvím, že se významné rozdíly objevily například u čokolády Milky, kdy německá Milka oproti té české obsahuje více kakaa. Dalším výrobkem, kde byly zaznamenány odlišné parametry je například pizza Ristorante s nižším podílem sýru, tavený sýr Kiri. bohužel těchto výrobků na trhu neustále přibývá, místo toho, aby se to radikálně řešilo a jednotlivým výrobcům se uvalily pokuty. Odlišné parametry se nedějí jen u potravinářských výrobků, ale děje se to už i u kosmetiky a drogerie. Rozdíly byly také zaznamenány konkrétně u pracího prášku Persil. Většina výrobců se k odlišnosti složení po jeho odhalení nechce ani vyjadřovat, o čemž také něco svědčí. Bohužel je to problém napříč celou Evropou, neděje se to jen u nás. Bojují s tím i jiné sousední země. Je dlouhodobý problém, který by měla Evropská unie, která sjednocuje většinu zemí Evropy zasáhnout a nastavit nějaké regulace. Jde o klamání zákazníka! Velmi často se ale také setkáváme s tím, že čeští spotřebitelé odjíždějí za nákupy do Německa právě kvůli vyšší kvalitě výrobků, postupně ale začíná být problémem i cena, která je v zahraničí pro Čechy přijatelnější a při větším nákupu se jim cesta do zahraničí vyplatí. Češi si udělají velký rodinný nákup, spojí to s výletem a jsou všichni spokojení. Tohle ale přece není pro Českou republiku v pořádku. Článek České výrobky versus německé výrobky se nejdříve objevil na Eleste.

  • Web: Eleste
  • Aktualizace: 18.5.2024
projít na článek

BEMAGRO bio mléčné výrobky na Váš stůl

Prodejny TREFA nyní nově nabízejí svým zákazníkům certifikované BIO VÝROBKY z ekologické farmy BEMAGRO. Tyto kvalitní bio výrobky vyrábí farma Bemagro z mléka od svých kraviček, které spásají nekonečné pastviny v podhůří Novohradských hor v jižních Čechác

projít na článek

Kozí výroby z Biofarmy Dora Ratibořice

Ochutnejte kozí výrobky z Biofarmy Dora Ratibořice. Kozí farma Dvůr Ratibořice se specializuje na produkci a prodej kozích výrobků. Kozí farma Ratibořice v současné době chová cca 590 kusů koz plemene koz bílá krátkosrstá. Chov koz se řídí pravidly ekolog

projít na článek

Proč volit místní kožené výrobky ruční výroby

Když přemýšlíte o nákupu koženého pásku, batohu, peněženky nebo kabelky, může být rozhodnutí mezi výrobky od místních řemeslníků a těmi od velkých módních značek klíčové. Existuje několik důvodů, proč byste měli dát přednost místním výrobcům ruční výroby.

projít na článek

Výherci soutěže VYHRAJTE VÝROBKY KLASIK.

Každý, kdo se zapojil se do facebookové soutěže od 9.1. do 16.1.2022 mohl vyhrát VÝROBKY KLASIK. Srdečně gratulujeme všem výhercům a ostatním děkujeme za účast v soutěži!!!

projít na článek

Nakup výrobky Aviko a vyhraj zájezd

Nakupujte výrobky Aviko a můžete vyhrát exotický zájezd a další ceny. Akce se koná ve všech supermarketech Trefa v termínu od 2.10. do 12.11.2017. Více informací o soutěži najdete na www.soutezaviko.cz.

projít na článek