Česko na letních olympijských hrách

Letní olympijské hry v Paříži jsou v plném proudu a Český statistický úřad připravil zajímavou infografiku s daty z letošního ročníku i z těch předchozích. Tak si pojďme stručně shrnout současný stav: Český olympijský tým letos čítá 112 sportovců. Podíl mužů a žen je celkem vyrovnaný – 56 % sportovců a 44 % sportovkyň. Soutěžit budou ve 28 disciplínách. Pokud netrpělivě sledujete, jak se české olympijské výpravě letos daří, možná vás bude zajímat, že nejúspěšnější pro nás zatím byly LOH v Tokiu před čtyřmi lety. Nejpočetnější byl český olympijský tým na LOH v Aténách (rok 2004) a nejvíce sportovkyň se zúčastnilo LOH v Londýně. Další zajímavá fakta najdete v infografice Zdroj: mastodonczech.cz/@statistickyurad The post Česko na letních olympijských hrách first appeared on ČeskéInfografiky.cz.

projít na článek

Windsurfing: Olympijská regata Karla Lavického

Jediným zástupcem českého jachtingu na olympijských hrách v Tokiu byl Karel Lavický ve windsurfingové třídě RS:X. V olympijské regatě mužů startovalo pouze 25 závodníků.

projít na článek

CO NESTIHLA ČS. CYKLISTIKA V LONDÝNĚ, NA TO UŽ PŘIPRAVUJE MLADÉ

POZOR NA SILNICÍCH, POJEDE PELOTON REGIONEM ORLICKA Je to takřka symbolické – na jedné straně jsou milióny příznivců českých barev na vrcholících olympijských hrách v Londýně vděčni za každou medaili naší výpravy, na straně druhé zítra v pátečním odpoled

projít na článek

Pět českých reprezentantů na ME olympijských tříd

Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7 dnes v 11.00 odstartovalo ve francouzském Hyeres. Na startu je více než 350 jachtařů z celého světa, kteří budou o medaile bojovat následujících 6 dnů.

projít na článek

ME olympijských tříd ILCA 6 a 7 skončilo s nadějí

Mistrovství Evropy olympijských tříd ILCA 6 a 7 se konalo minulý týden ve francouzském Hyeres. Na startu bylo více než 350 jachtařů z celého světa.

projít na článek

Startuje eLEAGUE - největší česko-slovenská liga esportu

Sazka a Denk Sport startují největší projekt v elektronickém sportu - Sazka eLEAGUE. Soutěžit se bude v globálně rozšířených hrách Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2. Sazka eLEAGUE se vymyká dosud známým ligám a turnajům. Jejím cílem je významně p

projít na článek