Kdo by neznal Česnečku. Vždy zaručeně zahřeje a díky česneku je i vynikající v době nachlazení. Není nad to si koupit český česnek, který dá tomuto jídlu to správné grády, byť jeho cena může být vyšší. Česnek můžete přidat už na začátku vaření, případně až do hotové horké polévky, nebo jako já těsně ke konci vaření. Je jednou z tradičních polévek, se kterými se setkáte na jidelních lístcích a nevím jak vy, ale já už v životě ochutnala nespočet jejich verzí. Od té vodové, kdy v polévce plaval opravdu jen česnek a krutonky, až po tu s vajíčkem, s masem, masoxem či kostkami sýra, U nás doma fandíme polévkám, které zasytí a tento recept je toho důkazem. Ingredience pro 2 porce 2 větší brambory 60 g uzeného masa 1 lžíce vepřového sádla 600 ml vody 4 stroužky česneku kmín, pepř, sůl majoránka 20 g strouhaného eidamu opečené kostky chleba Postup V hrnci rozehřejeme lžíci sádla a přidáme na malé kostičky nakrájené uzené maso, čerstvě nadrcený kmín (stačí špetka) a pepř. Vše rychle orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme na kostičky oloupané brambory a mírně osolíme. Vaříme do změknutí brambor, pod pokličkou, mírným varem cca 20 minut. Na samém konci vaření přidáme majoránku a prolisované stroužky česneku. Povaříme 1-2 minutky. Podáváme s opečenými kousky chleba a strouhaným sýrem. Tip Chleba nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi na vepřovém sádle, budou mít mnohem lepší chuť. Článek Česnečka s uzeným masem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
VELIKONOČNÍ MENU BUDEME PODÁVAT OD 6.4.2023 DO 10.4.2023 OSTERMENU 3 dcl Špenátová polévka 69,-Kč 3 dcl Slepičí vývar sjarní zeleninou a babiččinými nudlemi 79,-Kč 100 g Vajíčkový salátek sjarní cibulkou a ředkvičkou 89,-Kč 130 g Velikonoční nádivka
projít na článekPolévka, která postaví nemocného znovu na nohy. I po flámu se může hodit.
Zapékané brambory s uzeným masem, brokolicí, červenou cibulí, zalité smetanou, posypané sýrem, a jako základ koření Bylinkové máslo. Opravdová mňamka.
projít na článek