CESTY KE HVĚZDÁM TÝMOVÝ PROŽITKOVÝ PROGRAM

„Každý může být hvězdou. Není důležité, jaké máš schopnosti. Je důležité, jakým chceš být.“ HLAVNÍ CÍLE PROGRAMU Netradiční prožitek, učení hrou, překračování osobních hranic, poznání a poučení. Bližší poznání osobního potenciálu jednotlivců a jeho možností a důležitosti pro celek. Posílení sounáležitosti, spolupráce, komunikace a nutnosti domluvit se. Rozvíjení pozitivní atmosféry a skupinové dynamiky. Poznání, zviditelnění a pojmenování důležitých osobních i společných potřeb a principů. Získání podnětů pro další systematickou individuální i společnou práci na sobě. ZÁKLADNÍ PRINCIPY PROGRAMU Společné řešení úkolů s nutností vzájemně komunikovat, reagovat na situaci, spolupracovat, hledat optimální řešení, překonávat překážky i osobní hranice. Interaktivní tvořivý proces, který vede účastníky k maximálně aktivnímu zapojení do celého procesu s ohledem na jejich individuálním možnosti. HLAVNÍ BLOKY PROGRAMU Úvodní blok: vyjasnění očekávání, potřeb, nálady a emocí. Co potřebujeme? Co je pro nás důležité? Jak tomu může přispět každý z nás? Hlavní blok: TÝMOVÉ AKTIVITY, PROBLÉMOVÉ ÚKOLY, VÝZVY A HRY – společné řešení úkolů s nutností vzájemně komunikovat, reagovat na situaci, spolupracovat, hledat optimální řešení, překonávat překážky i osobní hranice. Závěrečné doladění: Co jsme se o sobě dozvěděli? Co si odnášíme do života? Co ještě potřebujeme? CÍLOVÁ SKUPINA Třídní a jiné kolektivy dětí školního i středoškolského věku (program je vždy uzpůsoben a přiměřený věku a dalším specifikům skupiny). Různorodé kolektivy a skupiny, firemní týmy, neziskové organizace apod. (program je vždy uzpůsoben konkrétním potřebám a specifikům skupiny). MÍSTO REALIZACE Přírodní prostředí – louka, hřiště; v nepříznivém počasí může být i tělocvična či podobný prostor. ODBORNÉ ZAJIŠTĚNÍ PROGRAMU Mgr. Antonín Tomek – zážitkový pedagog, lektor v oblasti osobního rozvoje, týmové spolupráce a komunikace, psychoterapeut, externí učitel na FF MU (předměty Zážitková pedagogika a prožitková terapie, Osobnostní a sociální výchova). ČASOVÝ ROZSAH od 2 hodin po několik dní CENA dle podmínek a cílové skupiny Další programy Co rád dělám a umím The post CESTY KE HVĚZDÁM TÝMOVÝ PROŽITKOVÝ PROGRAM appeared first on ANTONÍN TOMEK.

projít na článek

Program CSR Zahrada květen 2023

Na jednorázové akce (zelená barva) je nutné se dopředu přihlásit – počet míst je omezen. Program PNK (šedá barva) uzavřen pro klienty hospitalizované v Psychiatrické nemocnici Kosmonosy. Program s peery (žlutá barva) je veden našimi peer kolegy.

projít na článek

Kulturní program srpen

I v srpnu nabízíme zajímavý kulturní program. Těšíme se na Vás. Článek Kulturní program srpen se nejdříve objevil na RC Čeladná.

projít na článek

Kulturní program červenec

Zveme Vás na zajímavý kulturní program v měsíci červenec. Těšíme se na Vás. Článek Kulturní program červenec se nejdříve objevil na RC Čeladná.

projít na článek

Program CSR Zahrada červen 2023

Program tvoření: tvořit můžeme z různých materiálů, z papíru, korálků, přírodnin… Na jednorázové akce (zelená barva) je nutné se dopředu přihlásit – počet míst je omezen.Program PNK 13:00 16:00 (šedá barva) uzavřen pro klienty hospitalizované v Psychi

projít na článek

Vánoční edukační program

Doprovodný edukační program výstavy „Pohádkové Vánoce Vojtěcha Kubašty a ukázek práce lidových tvůrců „Adventní čas v Jihočeském muzeu.

projít na článek