Mák je tradiční česká potravina, v jeho produkci na obyvatele patříme ke světové špičce. Makové buchta tak zná bez nadsázky každý. Ale pojďme si trochu počeštit (právě mákem a švestkovými povidly) oblíbený americký cheesecake. Suroviny na těsto: 250 g polohrubé mouky 150 g másla 60 g moučkového cukru 2 žloutky 2 vanilkové cukry 1 čajová []
Oškvarkové pagáče patří mezi národní slovenská jídla. Oškvarkové pagáče jsou placky ze škvarků, na něž existuje vícero receptů a které se podávají třeba se zelím, mákem, nebo dokonce s povidly, velmi chutné jsou samostatně podané.
projít na článekCheesecake (čti čískejk) je dezert, který je tvořen krustou z rozdrobených sušenek, naplněnou sýrovou nebo tvarohovou vrstvou.
projít na článekNadýchaná maková roláda s povidly a krémem je dokonalou podzimní záležitostí, která v sobě kombinuje jemnost piškotové rolády, příjemnou drsnost povidel a tvarohovo–mascarponový krém. Je něco lepšího? Oproti klasické piškotové roládě je takto díky máku mi
projít na článekPříspěvek Kuskusové sušenky s povidly pochází z Ekovanoce
Nepečený kávový cheesecake s banánem a pečeným sušenkovým základem.
projít na článek