Chloroform ve veterinární praxi

Jedná se o nejstarší anestetikum, které patří do skupiny halogenované uhlovodíky a ethery. Je to bezbarvá, nehořlavá kapalina, nasládlého pachu, prakticky nemísitelná s vodou. Nevýhodou tohoto anestetika mimo jiné je, že se jedná o podezřelý hepatotoxický karcinogen, což znamená, že při chronické expozici může vyvolat i cirhózu jater.

projít na článek

Veterina Praha 4

Pokud hledáte veterinární zařízení v Praze 4, tak na internetu naleznete mnoho odkazů, kam se se svým miláčkem obrátit. Jedná se o veterinární ambulance či kliniky s vysokým profesním standardem. Je jen na vás a vašich finančních možnostech, jaké veteriná

projít na článek

Betadine pro psa

Betadine je dezinfekční prostředek, který se využívá i ve veterinární praxi.

projít na článek

Černé uhlí pro psy

Živočišné černé uhlí není registrováno ve veterinární praxi, přesto je hojně využíváno veterinárními lékaři pro svůj rychlý účinek.

projít na článek

Konopí v péči o domácí mazlíčky

Konopí pomáhá zvířatům v mnoha ohledech stejně jako lidem. Působí proti bolesti, pomáhá zvládat trávicí, ale také psychické potíže. Přesto se stále jedná o pole neorané, neexistuje totiž dostatečná platforma pro výzkum využití konopí ve veterinární praxi.

projít na článek

Zranění u psa

Zranění vašeho psa mohou být různá, někdy můžete psa ošetřit sami, v případě vážnějších úrazů je nutné vyhledat veterinární pomoc. Každý chovatel by měl mít stále při sobě telefonní kontakt na pracoviště poskytující nonstop veterinární služby. Platí, že v

projít na článek