Stolování je velice důležitou společenskou činností. Člověk primárně nestoluje proto, aby se najedl, nýbrž proto, aby byl s ostatními lidmi.Určitě jste jako malí slýchávali známou větu: “U jídla se nemluví.” Opak je pravdou. U jídla se s blízkými scházíme právě proto, abychom si mohli povídat. U jídla je často nejpříjemnější atmosféra, která nás přímo vybízí ke konverzaci.Nechceme-li se u stolu dopustit faux pas, měli bychom se držet těchto základních pravidel:Nemluvíme s plnou pusou. Vždy nejdříve dojíme sousto, až poté můžeme pokračovat v konverzaci.Používáme ubrousek, abychom nehovořili se špinavými ústy. Pro tyto potřeby nepoužíváme vlastní kapesník. Používáme ubrousek, který nám obsluha připravila.Negestikulujeme s příborem v ruce. Asi není potřeba říkat, že nikomu není příjemné, když mu někdo šermuje nožem před obličejem.Neskáčeme si do řeči a nehovoříme příliš dlouho, aby se z dialogu nestal nudný monolog.V neposlední řadě bereme ohled na ostatní a nehovoříme příliš hlasitě.Dalším pravidlům stolování se budeme věnovat v příštím příspěvku. Článek Chování při stolování se nejdříve objevil na Etiquette for every day.
Jak prostřít stůl. Umíte správně prostřít stůl a víte, kam umístit nádobí a příbory? Nejen o Vánocích.
projít na článekPhishingator je naše nová služba přístupná pomocí webové aplikace na testování odolnosti zaměstnanců vůči podvodným emailům. Rozvíjí jejich bezpečné chování a posiluje bdělost v emailové komunikaci. Jde o intuitivní a automatizovaný systém. Výstupem jsou
projít na článekNová úchylka podiofilie. Tuto úchylku od normálního lidského chování objevil, popsal a pojmenoval známý odborník na krize, Ivan Kvis. Článek hledejte na webu Krize v ČR v nejbližších dnech. Související obrázky: [See image gallery at kvisova.cz]
projít na článekEkonomika je společenská věda, která studuje, jak řídit dostupné zdroje pro uspokojení lidských potřeb. Kromě toho také sleduje chování a jednání lidí. Vzhledem k tomu, že zdroje planety jsou vzácné a bohužel ne všichni můžeme vše mít, jsme nuceni spra
Parazité, kteří mění chování svých hostitelů a ovládají je, jsou v přírodě dobře známí. Nejznámější je rodina zombifikujících parazitických hub označovaných jako housenice (Ophiocordyceps, původně Cordyceps). Existuje více než 400 různých druhů, z nichž k
projít na článek