Chovatelé slepic potvrzují: Čmelíky máme i v Tylovicích

Nejdříve máte pocit, že vám slepice zanášejí, ale příčina je jiná. V kurníku máte čmelíky. Na internetu existuje spousta rad, jak s těmito škůdci bojovat. Chovatelé se shodují, že je to věčný boj, který navíc stojí nemalé finanční prostředky. V internetové diskusi jsme narazili na paní Zuzku, která s čmelíky úspěšně bojuje. Požádali jsme ji, aby se o své poznatky podělila s tylovskými chovateli: (Klikněte na celý příspěvek )

projít na článek

V Tylovicích máme opět májku!

TYLOVICE - Všem, všem, všem oznamujeme radostnou zprávu, že v Tylovicích máme májku! Je vysoká 17 metrů a Tylovjanům ji postavili naši hasiči.  Stojí v plné kráse na Dolině. Hasiči, děkujeme! Foto: MTA

projít na článek

Čištění cest v Tylovicích a Hážovicích

Ve dnech 27. a 28. dubna 2018 rožnovská radnice naplánovala očistu silnic, ulic a chodníků v Tylovicích a Hážovicích. V obou dnech vždy od šesti do sedmnácti hodin. (MTA) 

projít na článek

Popeláři mají zpoždění

Pravidelně v úterý se v Tylovicích sváží odpad. Včera, 22. srpna, popelnice marně čekaly na ulici... Jak nám potvrdila Lenka Němcová z městského úřadu, popeláři měli poruchu na autě a dnes už v Tylovicích popelnice vyprazdňují.(MTA)

projít na článek

ZAJÍMAVÉ ODKAZY - CHOVATELÉ, FARMY

 Zde naleznete odkazy na chovatele a farmy v ČR i na Slovensku. V případě zájmu o zařazení odkazu - vým,ěny odkazu  (spřízněné stránky) mne kontaktujte na email. 

projít na článek

Čápe, vítej v Tylovicích!

Pátého dubna 2022 přiletěl na své hnízdo do Tylovic U křížku čáp. Je to o dvanáct dnů dříve než loni. Na svou partnerku zatím čeká. Snad se dočká. V roce 2021 se opozdila o pouhé  tři dny. Kdo má zájem pozorovat hnízdo v Tylovicích průběžně,  může se zapo

projít na článek