Zelený čaj je něco, co naprosto zbožňuji. A to nejen pro jeho účinky, ale také výbornou chuť. Zelené čaje můžeme rozdělit na několik kategorií: připravené doma sami si připravíte ledový zelený čaj a potom bude hotový ke konzumaci kupované v obchodě značky zelených čajů jsou například Lipton, Nestea, nebo známý Fuze tea a podobně Já vám musím říct, že mám přece jenom nejraději zelený čaj, který si kupuji v obchodě. V oblibě jsem měla dlouhou dobu značku Lipton, poté Fuze Tea a teď silně ujíždím na zelených čajích od značky Aquila. Konkrétně buď citronový, nebo jahodový. Oba jsou moc dobré. A představte si, že jeho pití mne neomrzelo ani po třech měsících. Čekala jsem, že mě jeho pití omrzí, ale naopak. Čím více piji ledové čaje od značky Aquila, tím více mi chutnají. Dokonce bych si troufla, že jsou pro mě silně návykové. Ale tak znáte to každý je závislý na něčem jiném. Někdo na alkoholu, někdo na cigaretách, někdo na sladkostech a já jsem závislá na ledovém čaji od Aquily. Přiznám se vám, že jsem nikdy neměla ráda vodu. Naopak jsem ji silně nesnášela a doteď ve mně tenhle pocit převládá. Ale co nadělám. Vodu prostě pít nemůžu, protože se po ní okamžitě pozvracím. A ať jsem se snažila, jak jsem se snažila, tak to prostě nejde. To je tak, když děláte něco, co se vašemu tělu nelíbí. A ono vám to potom dá úžasným způsobem najevo. Takže u mě neexistuje, že bych si dala vodu, ale musím mít alespoň trochu oslazené pití, jinak to nejde. Pozitivní zprávou je, že jsem alespoň dceru naučila pít vodu. A mám z toho patřičnou radost, že jsem ji zvládla naučit to, co jsem defacto sama sebe zvládnout nenaučila. Takže alespoň nějaký úspěch. Rozhodně si ze mně neberte příklad. A co vy a pití vody? Jak jste na tom? Pijete raději sladké, nebo nemáte vůbec problém s vodou? Jsem zvědavá. Článek Chuť zeleného čaje se nejdříve objevil na Genrod.
V tomto článku se podíváme podrobně na zdravotní účinky zeleného čaje tak, jak je zkoumaly vědecké studie. Prozkoumáme, jak zelený čaj podporuje kardiovaskulární zdraví, podporuje hubnutí a metabolismus, a jak jeho antioxidační vlastnosti mohou přispět k
Kamairicha je jedinečný druh japonského zeleného čaje, který se vyznačuje svou specifickou metodou sušení v pánvi. Tento tradiční postup dává čaji jeho charakteristickou jemně praženou chuť a ořechový nádech. Pochází zpravidla z horských oblastí Kyushu, k
Čaj získává svoji rozmanitou paletu chutí a vůní díky různým metodám pěstování, zpracování a šlechtění rostliny Camellia Sinensis. Chuť v ústech je ovlivněna pěti základními vjemy: sladkou, kyselou, slanou, hořkou a umami, které jsou detekovány prostředni
Čaj se vyrábí namáčením sušených listů čajovníku či jiné rostliny v horké vodě. Jedná se o jeden z nejstarších nápojů vůbec. Těžko najdete rozšířenější nápoj, než právě čaj, snad jedině vodu. Zatímco největší benefit kávy, která se řadí taky k jednomu z n
Mám opravdu hodně ráda čaje. Čaj si dopřávám tak dvakrát nebo i třikrát denně. Samozřejmě, ale také musíte dbát na to, jaké čaje pijete. Pokud pijete nějaké silné a léčivé čaje, tak se samozřejmě nevyplatí, abyste tyto čaje pili třeba dvakrát a vícekrát d