Chytrý dům svépomocí? Ano, ale...

“Postavím si Chytrý dům svépomocí. Vše je přeci OpenSource a nechci uzavřený proprietární systém.” Pokusím se popsat všechna úskalí, které tento přístup má. A na závěr navrhnout podle mého názoru nejlepší cestu, jak realizovat chytrý dům svépomocí a spojit všechny výhody obou světů (OpenSource a komerčního).Technicky zdatní borci si chtějí skládat chytrý dům například z kombinace Raspberry Pi, ESP8266 nebo ESP32 a všech možných senzorů z Číny. Méně zdatní zase přemýšlí o tom, jak si komplexní smart home postaví z kombinace Apple HomeKit nebo Google Home příslušenství.

projít na článek

Otázky a odpovědi

Chytrý dům Caspia Nejčastější omyly o chytrých domech Co je inteligentní domácnost? Proč řídit všechno, stačí jen něco?

projít na článek

Chytrý futurego kabel na cesty usnadní dobíjení elektromobilů

Častá praxe dobíjení fleetových elektromobilů, kdy zaměstnanci doplňují energii do baterií na různých místech včetně domova, znamená pro provozovatele firemních flotil problematickou kontrolu a administraci.

projít na článek

Členové - Oldřich Menčík - rytíř, řidič nad 7 a půl tuny

přezdívka: Medvídek Cicmal , Zelenej Kovboj jméno ve hře: Maurice de Gignac * 1988 záliby: koně, sportovní střelba, myslivost. e-mail: [email protected] Stav: Zotročený Ladou popis: Silný jako býk a téměř tak chytrý... Heslo:

projít na článek

Smart nebo šnečí žaluzie?

Často se u konkurence setkáváme, že supermodernímu moderní „chytrý dům“ nezvládá dobře tu základní funkci a to ovládání světel. Byl jsem v domech, kde bylo ovládání světel tak neintuitivní, až jsem se divil tomu, že něco takového lze vůbec vymyslet. Že ča

projít na článek

Proč je pro nové Smart Home domy jasná volba mesh Wi-Fi?

Pokud stavíte nový dům nebo rekonstruujete stávající, pravděpodobně zvažujete integraci chytré domácnosti. Aby však chytrý dům fungoval optimálně, je klíčové mít silné a stabilní Wi-Fi pokrytí po celém domě. V tomto článku se podíváme na důvody, proč je t

projít na článek