Cibulová mast

Cibulová mast má své nesporné výhody. Přisuzují se jí omlazovací účinky, používá se proti vráskám, lze ji uplatnit i v péči o vlasy nebo pokožku celého těla, neobsahuje chemické látky, které mohou způsobit alergické reakce, má samoopalovací efekt. Nejvíce se používá na bradavice a kuří oka. V určitých případech zjemňuje i jizvy.

projít na článek

Recepty na kaštanovou mast

Kaštanová mast je bylinná mast vyrobená z extraktu jírovce. Tato mast se používá k úlevě od bolesti a otoku ve svalech dolních končetin, kloubů a šlach. Mast je také považována za užitečnou při snižování otoku nohou (křečových žil) a menších bulek (žilek)

projít na článek

Višněvského mast

Višněvského mast, Višněvského balzám, višňák, to je nespočet modifikací názvu a většinou se jedná o jednu mast tmavé barvy. Tato mast má charakteristickou a nezapomenutelnou vůni po uzeném mase. Používá se k dezinfekci a předcházení infekce u ran, při akn

projít na článek

Mast s ketazonem

Mast s ketazonem má protizánětlivé účinky. Hojně se využívala například při masážích bolavých kloubů. V kombinaci s heparoidem se používala na Priessnitzovy zábaly. Obvykle na noc se použily obě masti, mul, igelit a suchý zábal. Hřejivá mast Ketazon mix s

projít na článek

Dubová mast u psů

Dubovou mast je možné používat i u zvířat, a to hlavně díky jejím hojivým a protizánětlivým účinkům.

projít na článek

Krušinová mast

Krušina je nenápadná dřevina, která má ovšem takové léčebné účinky, že bychom ji neměli míjet bez povšimnutí. Krušinová mast je regenerační a hojivá. Má pozitivní účinek na léčbu lipomů u pejsků, ale v lidovém léčitelství se používá i pro člověka.

projít na článek