Čím se lidé zkrášlují?

I ti nejkrásnější z nás lidí, kteří se líbí třeba i úplně všem široko daleko, obvykle pracují na své vizáži a dělají vše pro to, aby byli ještě krásnější, než právě jsou. Prostě toužíme po dokonalosti, a protože tato spočívá někdy i v detailech, nemáme někdy ani chvilku klidu a přemýšlíme o tom, jak se ještě více zdokonalit. A tudíž se kromě jiného i lecčím zdobíme ve snaze oslnit ty druhé a udělat tím dobře pochopitelně i sobě samotným. Není tedy nic divného ani na tom, že nosíme nejrůznější šperky, které mají naši krásu ještě vylepšit a zvýraznit. A co se těchto týká, vybíráme si je logicky podle svého vkusu a podle toho, co se bude zřejmě líbit i našemu okolí. A není málo lidí, kteří si pořizují třeba i náramky z kamenů, které je mají učinit ještě daleko krásnějšími. Proč zrovna tyto náramky? A proč si lidé vybírají ze široké nabídky využitelných šperků právě náramky vyrobené ze skutečných drahých kamenů? Samozřejmě proto, že jim tyto sluší. Ale nejen proto. Svou roli tu sehrává i fakt, že jde o unikátní ručně zhotovené výrobky, které jsou nesporně hodnotné. A které jsou víc než pouhé šperky. Kvůli čemuž se pro ně rozhoduje kdekdo. Možná i vy. Článek Čím se lidé zkrášlují? se nejdříve objevil na Pj Klíce.

projít na článek

Sonda do života nejbohatších mužů Číny

Většina světa zná Billa Gatese, zakladatele Microsoftu, jako nejbohatšího muže planety, ten ale už není na své momentální pozici, kterou si vydobyl mexický miliardář Carlos Slim Helú. V Číně vládne z Hong Kongu Li Ka-shing, který se umístil dokonce do prv

projít na článek

I AM 2022 Maty

Matěj má lamalární ichtyozu. Je mu 17 let. Velkým koníčkem je jízda na kole. Baví ho taky práce se dřevem. Díky Ichtyoze musí být hodně pozorný při práci s lýkem, nebo barvou A největší problém je termoregulace. Péče mu zabere tak 2 hodiny denně. Občas ví

projít na článek

První místo v regionálním kole YPEF 2019

Ve středu 24. 4. 2019 se na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy univerzity v Brně konalo regionální kolo lesnické soutěže „Mladí lidé v evropských lesích“.

projít na článek

První místa na lesnické soutěži „YPEF (Young People in European Forests)“

V úterý 12. února se konalo v budově Lesů České republiky s. p., Lesní správy Telč, místní kolo lesnické soutěže „Mladí lidé v evropských lesích“.

projít na článek

Lesnická soutěž „YPEF“ – místní kolo

V úterý 20. února se konalo v budově Lesů České republiky s.p., Lesní správy Telč, místní kolo lesnické soutěže „ Mladí lidé v evropských lesích“. Naši školu reprezentovala dvě družstva, obě již za starší kategorii (16 – 19 let).

projít na článek