Čirok, obilovina plná zdravých látek

V prodejnách se zdravou výživou jste se mohli setkat s čirokem či čirokovou moukou. Je pro vás tato obilovina cizí? Seznámíme vás s jejími výhodami a poradíme vám, jak ji využít v kuchyni. Co je čirok Čirok je původně z Etiopie, dnes se pěstuje v mnoha dalších zemích, převážně ve Spojených státech Amerických, Nigérii, Indii [] Zdroj

projít na článek

Celozrnnou stravou proti rakovině

Bylo prokázáno, že strava bohatá na celozrnné produkty sníží riziko rakoviny, zejména rakoviny tlustého střeva a konečníku. Tato celozrnná strava také pomáhá v boji proti onemocnění srdce, ale oddálí i diabetes a mrtvici. Celá zrna jsou nejen vynikajícím

projít na článek

Zajímavý výzkum Fakulty rybářství a ochrany vod

VE VODĚ ROSTOU KONCENTRACE POZŮSTATKŮ LÁTEK Z LÉKŮ I DROG Odpadní vody v naší zemi jsou stále více kontaminované pozůstatky psychoaktivních látek – tedy drog. Vyplývá to z šetření Fakulty rybářství a ochrany vod (FROV) Jihočeské univerzity v Českých Buděj

projít na článek

Přirozený porod

Hledáte knihu, která nebude jen plná obrázků, jak jste viděli například u známých v knihovnách, ale bude také plná praktických rad a příkladů ze života, doporučení přírodních metod, aromaterapie a dalších prospěšných návodů? Pak právě pro vás je zde kniha

projít na článek

Dieta na slinivku

Pankreatická dieta se používá buď při akutním zánětu slinivky, nebo při problémech chronických. Jedná se o dietu dlouhodobou, ale zároveň i dynamickou a proměňující se dle individuálních potřeb pacienta. Cílem pankreatické diety by mělo být vyloučení láte

projít na článek

Řeřicha – znovuobjevený lék na rakovinu

Každodenní konzumace řeřichy může výrazně snížit poškození DNA bílých krvinek. Poškozená DNA v krvinkách je považována za jasného předchůdce rozvoje rakoviny. Výzkum, publikovaný v časopise American Journal of Clinical Nutrition, zjistil, že kromě snížení

projít na článek