V prodejnách se zdravou výživou jste se mohli setkat s čirokem či čirokovou moukou. Je pro vás tato obilovina cizí? Seznámíme vás s jejími výhodami a poradíme vám, jak ji využít v kuchyni. Co je čirok Čirok je původně z Etiopie, dnes se pěstuje v mnoha dalších zemích, převážně ve Spojených státech Amerických, Nigérii, Indii [] Zdroj
Bylo prokázáno, že strava bohatá na celozrnné produkty sníží riziko rakoviny, zejména rakoviny tlustého střeva a konečníku. Tato celozrnná strava také pomáhá v boji proti onemocnění srdce, ale oddálí i diabetes a mrtvici. Celá zrna jsou nejen vynikajícím
projít na článekVE VODĚ ROSTOU KONCENTRACE POZŮSTATKŮ LÁTEK Z LÉKŮ I DROG Odpadní vody v naší zemi jsou stále více kontaminované pozůstatky psychoaktivních látek – tedy drog. Vyplývá to z šetření Fakulty rybářství a ochrany vod (FROV) Jihočeské univerzity v Českých Buděj
projít na článekHledáte knihu, která nebude jen plná obrázků, jak jste viděli například u známých v knihovnách, ale bude také plná praktických rad a příkladů ze života, doporučení přírodních metod, aromaterapie a dalších prospěšných návodů? Pak právě pro vás je zde kniha
projít na článekPankreatická dieta se používá buď při akutním zánětu slinivky, nebo při problémech chronických. Jedná se o dietu dlouhodobou, ale zároveň i dynamickou a proměňující se dle individuálních potřeb pacienta. Cílem pankreatické diety by mělo být vyloučení láte
projít na článekKaždodenní konzumace řeřichy může výrazně snížit poškození DNA bílých krvinek. Poškozená DNA v krvinkách je považována za jasného předchůdce rozvoje rakoviny. Výzkum, publikovaný v časopise American Journal of Clinical Nutrition, zjistil, že kromě snížení
projít na článek