Čištění sedaček s potahem „umělá imitace broušené kůže“

V tomto seriálu o čištění a údržbě sedaček, koberců a interiérů aut bych se s vámi chtěl podělit o zkušenosti, které jsem za několik let nabyl při čištění koberců a sedaček. Věřím, že některé rady vám budou užitečné jak při údržbě, tak i při koupi koberců a sedaček. Jak tyto látky vypadají? V prvním článku bych zmínil jeden druh potahové látky sedaček, který je v posledních letech poměrně populární a setkávám se s ním při čištění poměrně často. Jde o látku, která se někdy označuje jako umělá imitace broušené kůže, prodává se pod obchodními názvy ENOA CARABU, NAPOLEON. Vzhledem bych ji označil jako křížence hladké a broušené kůže. Svojí texturou připomíná pravou hladkou kůži, naopak jemným a hustým krátkým vlasem zase připomíná broušenou kůži (semiš). Horní vrstva je nalepena na spodní vrstvě z gumotextilie, což této potahové látce dává tu vlastnost, že nepropouští tekutiny. Tyto látky mají z výroby nanesenu impregnaci (v současnosti se používá impregnace nano-přípravky), která má tu vlastnost, že zabraňuje tekutině vsáknout se do látky a tekutina na látce vytváří kuličky, které jdou snadno setřít. Často se u těchto látek tato vlastnost snadného čištění a údržby označuje jako AQUA CLEAN (nebo EASY CLEAN), v reklamách a návodech na údržbu se můžete dočíst, že prakticky veškeré skvrny jsou snadno odstranitelné jen čistou vodou a utěrkou. Problém u těchto látek Protože už jsem během let spoustu těchto potahových látek čistil, mohu zmínit i jednu velkou nevýhodu, se kterou se u nich setkávám: Velmi obtížné a většinou i prakticky nemožné odstranění běžného zašpinění a déle zaschlých skvrn (zvláště od potravin a tekutin obsahujících barviva). Toto se projevuje zejména u světlých odstínů látek, kdy zůstávají znatelně zašedlá místa zejména v místech, která jsou při sezení více namáhaná (područky, sedáky, ale i opěráky). Podobně o tomto problému na svém webu dokonce píše i jeden z prodejců, můžete si o tom přečíst v jeho článku, ve kterém zmiňuje i spoustu dalších vlastností této látky. Napíšu na rovinu, že pokud bych si sám vybíral sedačku, tento potah bych si nevybral. Existují potahové látky, ze kterých se dá i poměrně velké znečištění od malých dětí, od domácích zvířat a od běžného používání vyčistit téměř dokonale a s daleko menší námahou. Jak už jsem psal výše, u těchto materiálů je čištění velmi obtížné a i po několikerém čištění a použití odstraňovačů skvrn znečištění stále přetrvává. Pokud byste i přesto trvali na zakoupení těchto typů látek, volte spíše tmavší barvy, rozhodně ne světlé odstíny. Potřebujete objednat čištění sedaček nebo koberců? [button link=/kontakty color=green size=big align=center]Objednat čištění[/button] The post Čištění sedaček s potahem „umělá imitace broušené kůže“ first appeared on KlinServis.cz.

projít na článek

Kterým potahovým látkám sedaček se raději vyhnout?

Občas se při své práci setkávám s poškozenými potahovými látkami sedaček od běžného užívání. Prohlédněte si vady a poškození u některých potahových látek sedaček, možná vám napoví při výběru nové sedačky. Chcete se dozvědět více? Více informací o čištění

projít na článek

Nezapomeňte si včas objednat čištění sedaček a koberců před Vánocemi!

Blíží se vánoční svátky a s nimi i zvýšená poptávka po čištění koberců a sedacích souprav. Nenechávejte proto čištění vašeho koberce nebo sedačky až na poslední chvíli, ale objednejte si jej už nyní s předstihem.  Můžete si tak vybrat z více termínů, kter

projít na článek

Zamluvte si čištění před Vánocemi včas!

Objednejte si s předstihem předvánoční termíny čištění sedaček a koberců, protože ke konci listopadu už je většina termínů obsazena. The post Zamluvte si čištění před Vánocemi včas! first appeared on KlinServis.cz.

projít na článek

Zamluvte si včas termíny předvánočního čištění!

Objednejte si s předstihem předvánoční termíny čištění sedaček a koberců, protože ke konci listopadu už je většina termínů obsazena. The post Zamluvte si včas termíny předvánočního čištění! first appeared on KlinServis.cz.

projít na článek

Blíží se Vánoce, objednejte si čištění včas!

Objednejte si s dostatečným předstihem předvánoční termíny čištění sedaček a koberců, protože ke konci listopadu už je většina termínů obsazena. The post Blíží se Vánoce, objednejte si čištění včas! first appeared on KlinServis.cz.

projít na článek