ČISTOTA PŮL ZDRAVÍ. TO PLATÍ I PRO VENKOVNÍ ROLETY A ŽALUZIE

I přesto, že jsou venkovní rolety nebo žaluzie  považovány za bezúdržbové, je dobré se o ně starat, a to alespoň 2x ročně po zimním a letním období. Pravidelnou údržbou můžete významně prodloužit jejich životnost. Stejně jako se usazuje prach v našich domácnostech, tak i na venkovní rolety a žaluzie dopadá prach a nečistoty z venku podstatně více. Zejména po zimě je vhodný čas údržbu. Jak tedy na správné čištění a údržbu? Nastavte si lamely do správné vodorovné polohy a nejprve je lehce vysavačem vysajte od nečistot. Při vysávání nezapomeňte také na vodící lišty, ve kterých se zejména usazují hrubé nečitoty, usazeniny a v neposlední řadě také hmyz. To může mít za důsledek ztížení funkce vašich venkovních rolet a žaluzií. Poté jemně otírejte postupně lamelu po lamele jemným hadrem nebo houbičkou namočenou v neagresivním saponátu. Pozor na abrazivní čistící  prostředky, ředidla a jiná rozpouštědla. Lamely byste si tak mohly nenávratně poškodit! Na co si při čištění dát pozor? Pozor pokud máte rolety nebo žaluzie  příliš vysoko a chystáte se použít žebřík! Nesmíte jej o lamely opřít. Mohly byste se je takto nenávratně poškodit. Stejně tak pozor na vysokotlaké čističe! Tip na závěr: Znečištěnému vzhledu se dá předejít i výběrem vhodné barvy lamel. Na tmavých odstínech jsou nečistoty více vidět, jak například na odstínech byrvy stříbrné a bílé. Avšak i přes vhodný odstín by se údržba rozhodně neměla zanedbat!

projít na článek

Venkovní rolety s funkcí žaluzie

Venkovní roleta Panorama je roleta s funkcí žaluzie. Spojuje vlastnosti klasické rolety s přednostmi moderní ochrany před sluncem.

projít na článek

Kombinované venkovní rolety s funkcí žaluzie

Venkovní rolety Panorama Combi jsou kombinací standardních lamel s lamelami Panorama s funkcí žaluzie.

projít na článek

Proč zvolit venkovní rolety

Venkovní rolety je možné využít jak pro ochranu oken rodinných domů, tak rekreačních objektů a chat, ale také pro všechny typy oken bytových domů. Venkovní rolety se používají nejen jako ochrana před únikem tepla, kdy se výrazně zvyšuje izolační schopnost

projít na článek

Venkovní žaluzie

Jedním z nejúčinnějších prvků exteriérové stínicí techniky jsou venkovní žaluzie. Jsou vhodné zejména pro moderní stavby, kde dotvářejí jejich celkový vzhled.

projít na článek

Jak pracují zatemňující rolety

Home » Tipy a návody » Jak pracují zatemňující rolety Jak pracují zatemňující rolety Zda roleta zatemní obývací pokoj či nikoliv, závisí výhradně na výběru látky. Rolety v zásadě zatemní pouze tehdy , když je zvolena zatemňovací látk

projít na článek