(4 porce) Citronový mousse 100 g mascarpone 100 g čerstvé 33% smetany 40 g třtinového cukru 10 g citronové kůry 1 g plátkové želatiny Smetanu, mascarpone, cukr a citronovou kůru dejte do hrnce na mírný oheň a přiveďte k varu. Stáhněte z ohně a nechte 20 minut stát. Mezitím nechte želatinu nabobtnat ve studené vodě. Směs smetany propasírujte, přidejte rozpuštěnou želatinu, dobře promíchejte a nechte do druhého dne v lednici. Druhý den vyšlehejte a pomocí cukrářského sáčku upravte na talíř. Čokoládový krém z mléčné čokolády 150 ml čerstvé 33% smetany 50 g mléčné čokolády 2 g plátkové želatiny Smetanu přiveďte k varu, přidejte čokoládu a nabobtnanou želatinu a vše dobře promixujte ponorným mixérem. Nechte do druhého dne v chladu a potom vyšlehejte. Ostružinová sedlina 38 g vody 20 ml čerstvé 33% smetany 20 g cukru krupice 31 g pyré z ostružin, 100 g vajec 20 g pasterovaných žloutků Vodu, smetanu, cukr a pyré přiveďte k varu, nechte zchladnout a přidejte směs vajec a žloutků. Důkladně promíchejte, přeceďte a nalijte do formy. Přetáhněte alobalem a dejte do konvektomatu na 30 minut na páru o 80 °C. Po vyndání nechte vychladnout do druhého dne v lednici. Druhý den nakrájejte na porce. Omáčka Cassis 150 ml belgického piva Cassis 50 g cukru krupice Cukr přetavte na světlý karamel, přidejte pivo a zredukujte do hustoty. Sorbet z černého čaje 150 ml mléka 30 g medu 3 g černého čaje Earl Grey Mléko a med přiveďte k varu, nechte zchladnout na 95 °C, přidejte čaj a nechte 5 minut louhovat. Čaj vyndejte a nechte směs zamrazit ve stroji na zmrzlinu. Drobenka z mandlí 10 g másla 10 g cukru moučky 40 g mandlí Mandle rozmixujte s cukrem na prach, přidejte máslo a vytvořte směs, kterou dejte na silikonový plát a v předehřáté troubě pečte při teplotě 130 °C do zlatavé barvy. Po upečení nechte zchladnout a potom rozmixujte. Ozdoba 25 g hořké čokolády modrá barva na čokoládu Barvu rozetřete na fólii a nechte zaschnout. Rozpusťte čokoládu, naneste ji na fólii s modrou barvou a nechte zatáhnout.
Ovocné směsi, kousky ovoce, čerstvé i sušené ovoce zalité horkou vodou. Nápoje, které vás pohladí po duši, zahřejí vás, a po vychlazení krásně osvěží. To jsou ovocné čaje. Mnoho lidí si myslí, že opravdu zdravé jsou bylinkové čaje, černé čaje nebo zelené
Bezinkový čaj, vyráběný z bobulí černého bezu, je ceněn pro své léčivé vlastnosti již tisíce let. Tento čaj, vycházející z tradic domorodých Američanů, byl používán k posílení imunitního systému a detoxikaci těla. Díky své trpké chuti a jemné muškátové vů
Čajová lžička je často používaným měřítkem pro množství čaje, které přidáváme do šálku. Nicméně, množství gramů čaje na lžičku může značně variabilní, což závisí na mnoha faktorech. Různé druhy čaje, velikost čajové lžičky, balení a konzistence čaje mohou
Když na jaře kvete černý bez, je čas toho využít a připravit si skvělý bezový sirup, který je výborný na osvěžující domácí limonády nebo i do čaje. Sirup z květů černého bezu má osvěžující a lahodnou chuť.
Chtěli byste konečně najít obchod, který by vás svou nabídkou chutných čajů a kávy naprosto ohromil? Po ustavičném hledání se vám ale stejně nepodařilo žádný obchod najít? Pak se dalším hledáním už ani nezdržujte, a raději se obraťte na ten největší inter